Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Beleef Florence: Oude kunst in een gloednieuw jasje!

Alsof er niet al genoeg indrukwekkende musea in Florence waren!
De nieuwe trekpleister van de stad is het Dommuseum, dat onlangs is gerestaureerd voor een bedrag van 45 miljoen Euro. Het resultaat is spectaculair.

Beleef Florence: Oude kunst in een gloednieuw jasje!

In de eerste plaats vanwege de omvangrijke collectie Middeleeuwse en Renaissance beeldhouwkunst die o.a. werken van Michelangelo, Arnolfo di Cambio, Donatello, Luca della Robbia en Lorenzo Ghiberti omvat. In de tweede plaats vanwege de schitterende setting waarin de werken staan opgesteld.

De ruimtes zijn stuk voor stuk bijzonder suggestief, maar de zaal van het paradijs, waar de oude Domfaçade op ware grootte is gereconstrueerd, spant de kroon. Met een breedte van 30, lengte van 40 en hoogte van 20 meter is het de grootste museumzaal in Italië. Het is het middelpunt van het museum: vanuit bijna alle zalen van het drie verdiepingen tellende gebouw heb je er telkens een andere kijk op.

De beeldhouwwerken, kunstschatten en relikwieën staan op een nieuw toneel  en komen zo nog meer tot hun recht.  Het genieten van kunstwerken wordt een avontuur.

En dan last but not least: een blik op de koepel van Brunelleschi vanaf het dakterras, Dit museum is echt de moeite van een reisje naar Florence waard!

 

De blogberichten ‘Beleef Florence’ worden verzorgd door Karin Werker. Na haar studie klassieke talen in Nijmegen is Karin naar Italië vertrokken. Sinds 1991 woont zij in Florence, waar zij officieel stadsgids is. Zij verzorgt op enthousiaste en zeer onderhoudende wijze rondleidingen door deze prachtige stad in Toscane. Heeft u interesse in een rondleiding met Karin dan kunt u deze bij ons reserveren. Tijdens het toeristenseizoen plaatsen wij op regelmatige basis een blog van Karin waarin zij vertelt over bijzondere ins en outs van Florence.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044