Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Beleef Florence: Ponte Vecchio, de gouden brug van Florence

De Ponte Vecchio, wat oude brug betekent, is altijd het symbool van Florence geweest. De 14e -eeuwse brug is bijzonder fotogeniek en heeft om die reden grote aantrekkingskracht op de toeristen. Maar niet alleen daarom.

Beleef Florence: Ponte Vecchio, de gouden brug van Florence

In de Middeleeuwen had de brug een heel ander aanzicht, toen de slagers en groentemannen hier hun zaakjes hadden. De rivier Arno diende indertijd als afvalbak voor hun overtollige vlees en groente.

In de 16e eeuw hebben de Medici hertogen een privé gang laten bouwen boven over de brug. Het was een snelle en veilige weg van de regeringsgebouwen naar hun paleis aan de overkant van de Arno zonder door het gepeupel te hoeven. De slagers waren toen niet meer gepast en de winkels op de brug werden verhuurd aan goud- en zilversmeden. Die zijn er tot op de dag van vandaag nog te vinden en ook dit feit maakt de brug heel populair bij de toeristen. 

   
De gang van de Medici heeft alleen in het midden grote, rechthoekige ramen.

De overlevering wil dat Mussolini die speciaal voor Hitler heeft laten maken, zodat hij tijdens zijn bezoek aan Florence in 1939 kon genieten van het uitzicht over de Arno. Misschien dat de Nazi's daarom wel de brug hebben gespaard aan het eind van de tweede wereldoorlog. 

   

En zo gaat de handel door en genieten duizenden toeristen per dag van deze historische brug, de gouden brug van Florence in elk opzicht.

            

 

 

 

De blogberichten ‘Beleef Florence’ worden verzorgd door Karin Werker. Na haar studie klassieke talen in Nijmegen is Karin naar Italië vertrokken. Sinds 1991 woont zij in Florence, waar zij officieel stadsgids is. Zij verzorgt op enthousiaste en zeer onderhoudende wijze rondleidingen door deze prachtige stad in Toscane. Heeft u interesse in een rondleiding met Karin dan kunt u deze bij ons reserveren. Tijdens het toeristenseizoen plaatsen wij op regelmatige basis een blog van Karin waarin zij vertelt over bijzondere ins en outs van Florence.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044