Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Beleef Florence: Trattoria Sergio Gozzi, dé gelegenheid om Florentijnse sfeer te proeven!

Je zou er zo aan voorbij lopen, zo onbetekenend is het deurtje.
Erachter vind je een van de meest levendige en authentieke Florentijnse trattoria's. Hij ligt in de wijk San Lorenzo en is al jaren een van mijn favoriete restaurantjes in de stad. Florentijnen en toeristen zitten schouder aan schouder aan de tafeltjes met marmeren blad die dateren uit de zestiger jaren.

Beleef Florence: Trattoria Sergio Gozzi, dé gelegenheid om Florentijnse sfeer te proeven!

De zaak bestaat sinds 1915 en is sindsdien overgegaan van generatie op generatie. Nu is hij in handen van 2 broers, Alessandro die kookt en Andrea die aan de balie staat. De sfeer is echt Florentijns, hartelijk en een beetje nors tegelijk.

                         

De typisch Toscaanse gerechten zijn voedzaam en bijzonder smakelijk. Je kunt er witte bonen in tomatensaus eten, maar ook de echte stevige soepen die thuishoren in de Toscaanse keuken zoals Minestra di Farro en Ribollita. Uiteraard geserveerd met een glas rode wijn uit de streek. En zoals vroeger gebruikelijk in Florentijnse trattoria's: geen toetjes, behalve Cantuccini met vin santo (amandelkoekjes die gedoopt worden in zoete dessertwijn). Ook Matteo Renzi, nu premier van Italië en voorheen burgemeester van Florence, kwam hier graag eten.

   

Alleen open voor de lunch, van maandag tot en met zaterdag, want zoals de kok beweert in zijn Florentijnse nuchterheid, je werkt om te leven en niet om dood te gaan!

“Sergio Gozzi”, de gelegenheid om Florentijnse sfeer te proeven!

Trattoria Sergio Gozzi
Canto de 'Nelli 14-16
Firenze

 

 

De blogberichten ‘Beleef Florence’ worden verzorgd door Karin Werker. Na haar studie klassieke talen in Nijmegen is Karin naar Italië vertrokken. Sinds 1991 woont zij in Florence, waar zij officieel stadsgids is. Zij verzorgt op enthousiaste en zeer onderhoudende wijze rondleidingen door deze prachtige stad in Toscane. Heeft u interesse in een rondleiding met Karin dan kunt u deze bij ons reserveren. Tijdens het toeristenseizoen plaatsen wij op regelmatige basis een blog van Karin waarin zij vertelt over bijzondere ins en outs van Florence.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044