Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Bezienswaardigheden Sassari

De provincie Sassari is een van de meest noordelijke provincies van Sardinië. Deze grenst aan de noord- en westkant aan de Sardijnse Zee, in het zuiden aan de provincies Oristano en Nuoro en in het oosten aan de provincie Olbia Tempio. Het is een zeer diverse provincie die de vakantieganger veel te bieden heeft.

Bezienswaardigheden Sassari

Tempio Altare Monte d’Accoddi
Ongeveer 11 kilometer van Sassari vandaan bevindt zich het altaar van Monte D’Accoddi, één van de belangrijkste monumenten van de Sardijnse prehistorie. Het is een complex dat dateert uit de tijd voordat er Nuraghe gebouwd werden en bestaat uit een heilig altaar en een dorp dat niet te vergelijken valt met Europa en het Middellandse zeegebied. Het altaar werd ontdekt in de vroege jaren 50 door de Minister van Onderwijs Antonio Segni, een Sardijnse die later president werd van de Italiaanse Republiek. Hij studeerde rechten, maar zijn passie ging voornamelijk uit naar archeologie. De professor was ervan overtuigd dat een mysterieuze heuvel  die aan zijn huis grensde, een Etruskisch graf of iets dergelijks was en daarom investeerde hij geld om de opgraving te faciliteren. In plaats van een Etruskisch graf, vonden de archeologen een uitzonderlijk mooie ruïne die dateert uit de prehistorie! 

Basilica di Saccargia 

Heb jij passie voor Romaanse kunst? Dan ben je bij de Basilica di Saccargia aan het juiste adres! Dit is een van de meest beroemde Pisaanse Romaanse kerk van Sardinië, de Basiliek van Santissima Trinta di Saccargia. De basiliek was onderdeel van een groot kloostercomplex en werd in de twaalfde eeuw gebouwd door de Ordine Camaldolese, in 1116 werd hij ingewijd naar aanleiding van een schenking van Constantijn I (rechter van Torres). Volgens de legende was er een gevlekte koe die elke dag uit de verre weide kwam om de monniken melk te brengen in het klooster. Daar komt de naam vacca vargia vandaan, dat gevlekte koe betekent. In dialect zegt men ook wel sa baccarza  of  sa accarza wat zich vertaald in Saccargia. Als je goed naar de pilaren kijkt zie je verschillende afbeeldingen van koeien!

 

La chiesa di San Nicola

De kathedraal van San Nicola is de belangrijkste kerk van Sassari. Hij ligt in het historische centrum van Sassari, de Piazza del Duomo. De kerk is gebouwd in Pisaanse Romaanse stijl volgens de Condaghe di Pietro Silki. Tussen 1435 en 1518 is de kerk omgezet in gotische stijl, na de overdracht van het bisdom van Porto Torres in Sassari in 1441.

Wat deze kerk bijzonder maakt zijn een aantal aspecten: de voorgevel van de tempel in barokke stijl, vele decoraties, standbeelden, ornamenten, kolommen en friezen. De kerk heeft slechts één klokkentoren, die een van de weinige resterende sporen van de Romeinse tijd laat zien.

Het is een brede kerk met aan de rechterkant een marmeren spreekstoel, gebeeldhouwd door Giuseppe Gaggani in 1840 in neoklassieke stijl. 

L’Isola dell’Asinara
Een eiland in een eiland, schoonheid in schoonheid, dat is l’Asinara. Een eiland met unieke geschiedenis, dat ook wel het eiland van de duivel wordt genoemd: Isola del diavolo omdat het de thuishaven is van een Italiaanse gevangenis met de meest gevreesde bandieten en maffiosi. Het was tevens een strafkolonie en gevangeniskamp in de Eerste Wereldoorlog. De gevangenis wordt sinds 1997 niet meer gebruikt maar is wel open voor georganiseerde rondleidingen. Het eiland is vernoemd naar l’asinara: de ezel; op dit eiland lopen namelijk albino ezels rond. De stranden van cala d’Arena, cala Sabina en cala Sant’Andrea mag je niet missen. De variëteit in bezienswaardigheden in combinatie met de unieke geschiedenis maakt het de moeite waard om dit eiland te bezoeken!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044