Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Bijzondere beelden in Zuid Toscane: Niki de Saint Phalles

Een bijzondere kunstenares die in de Maremma in Toscane een eigen wondermooie tuin met fantastische beelden en kunstwerken heeft gecreëerd.

Bijzondere beelden in Zuid Toscane: Niki de Saint Phalles

Capalbio is een stadje gelegen in het zuiden van Toscane, op ca. 5 km van de kust in de maremma. Het stadje ligt op een heuvel en de oude, middeleeuwse stadsmuren zijn nog goed in tact. Zeker de moeite waard om hier rond te wandelen. Vanaf de stadsmuren heb je een prachtig uitzicht. Capalbio kent ook een eigen filmfestival dat jaarlijks in de eerste weken van juli wordt gehouden. Op dit festival van de korte film geven diverse bekende Italiaanse en internationale personen uit de filmwereld acte de presence. 

Maar Capalbio heeft nog een bijzondere must-see, bij Garavicchio, onderdeel van Capalbio ligt de Tarottuin van de Franse kunstenares Niki de Saint Phalles. In de Tarot tuin staan grote beelden gebaseerd op Tarot kaarten. Niki de Saint Phalle heeft zich voor de tuin laten inspireren na een bezoek aan het door Gaudi ontworpen park Güell in Barcelona. Ze heeft het park samen met haar echtgenoot Jean Tingely opgezet in 1979 en ze heeft er zo'n 20 jaar aan gewerkt tot aan haar dood in 2002.  De beelden zijn enorm, sommige wel 12 tot 15 meter hoog en afgewerkt met kleurrijk mozaïek, spiegeltjes en keramische tegeltjes. Er zijn er die je binnen kunt gaan of (via trappetjes) kunt beklimmen. Echt fantastisch om te zien voor jong en oud. 

Onderstaand een impressie van het werk van Niki de Saint Phalle (29 oktober 1930 - 21 mei 2002) opgesteld in de Tarottuin ‘Il Giardino dei Tarrocchi’ in het plaatsje Capalbio in de provincie Grosseto. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens uw Toscane vakantie.

     

     

          

In de Maremma heeft Tritt diverse mooie plekjes waar u kunt verblijven zoals bijvoorbeeld Agriturismo Francesca in Manciano. Van daaruit kunt u gemakkelijk een dagtocht plannen naar de kunstwerken van Niki de Saint Phalle. Il Giardino dei Tarocchi is elke dag geopend tussen 1 april en 15 oktober van 14.30 tot 19.30 uur. Tickets Euro 12,00 p.p. (tot 7 jr. gratis). 

Op de website van Artsy is een online collectie te zien van Niki de Saint Phalle.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044