Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Blauwe Vlag stranden 2014: de 18 schoonste stranden in Toscane!

Hoort een strandbezoek tot de must do's van uw vakantie in Toscane of bent u zelfs een echte strand addict en geniet u het liefst elke dag van het warme zand en het zilte blauw water van de Mediterraneo (oftewel de Middellandse Zee). Hoe dan ook, niet onbelangrijk om te weten waar dan de stranden met het schoonste zand en het helderste water te vinden zijn in Toscane.

Blauwe Vlag stranden 2014: de 18 schoonste stranden in Toscane!

Sinds 1987 (Het Internationale Jaar van het Milieu) geeft de FEE (International Organisation for Environmental Education) elk jaar een nieuwe lijst uit met “Blauwe Vlag” (Bandiera Blu) stranden. De Blauwe Vlag is een exclusieve onderscheiding die elk jaar wordt gegeven aan schone stranden. Het symbool is een Blauwe Vlag met het beeldmerk van de FEE. De Blauwe Vlag is gericht op duurzame zorg voor waterkwaliteit, milieu educatie en informatie, milieumanagement, veiligheid en dienstverlening.  

Stranden krijgen De Blauwe Vlag als zij voldoen aan 32 criteria die betrekking hebben op bovengenoemde doelstellingen. Een Blauwe Vlag wordt slechts voor één seizoen toegekend en kan eventueel tussentijds worden ingetrokken.

De Blauwe Vlag wordt in ruim 46 landen wereldwijd uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en jachthavens.

De nieuwe lijst is vorige week bekendgemaakt. Italië heeft voor het seizoen 2014 269 Blauwe Vlag stranden in 140 gemeentes, dat zijn er 21 meer dan vorig jaar. Ligurië blijft de regio met de meeste Blauwe Vlag stranden, nl. 20, op de voet gevolgd door Toscane. Vorig jaar had Toscane 17 Blauwe Vlag stranden, dit jaar zijn dat er 18, eentje erbij dus (op Elba).

Dit zijn de Blauwe Vlag stranden 2014 in Toscane per provincie:

Provincie Lucca

  • Forte dei Marmi
  • Pietrasanta
  • Camaiore
  • Viareggio

Massa-Carrara

  • Carrara – Marina di Carrara Centro

De stranden van Versilia strekken zich uit van Forte dei Marmi tot Viareggio. Het zijn brede, lange zandstranden, die veelal vol staan met ligstoelen en parasols die worden aangeboden door strandtenten. Vaak zijn er ook verkleedhokjes, douches en allerlei services en eetgelegenheden. In de zomer is er veel avondvertier en een bruisend nachtleven, zien en gezien worden!

Eind september is de drukte voorbij en sluiten veel zaken. Heeft u liever een vrij strand (spiaggia libera) waar u kunt zitten waar u wilt (zonder te betalen) dan vindt u deze in Pietrasanta.

Pisa

  • Pisa – Marina di Pisa, Tirrenia, Calambrone

De stranden worden hier al wat smaller en ook zijn sommige stukken strand omzoomd door pijnbomen. Marina di Pisa is geschikt voor families met kinderen, ook omdat de stroming hier niet zo sterk is.

Livorno

  • Cecina – Cecina Marina, Le Gorette
  • Rosignano Marittimo – Castiglioncello, Vada
  • Bibbona – Marina di Bibbona
  • Castagneto Carducci
  • Livorno – Antignano, Quercianella
  • Piombino – Parco Naturale delle Sterpaia
  • Marciana Marina – La Fenicia (nieuw, Elba)
  • San Vincenzo

Dit is de Etruskische kust, fijne populaire stranden in Toscane. Het eerste gedeelte tussen Antignano en Rosignano Marittimo is rotsachtig maar met wat klimwerk te bereiken. Vanaf Rosignano tot Piombino zijn de stranden afwisselend voorzien van (grof) zand of kleine steentjes.  Het gemakkelijkst te bereiken zijn die van Cecina, Vada en Castiglioncello (ook met openbaar vervoer).  Voor de meeste andere stranden is een auto nodig om er te komen. Holidaypark Follonica en Residence al Mare zijn leuke locaties in dit gebied. 

Grosseto

  • Castiglione della Pescaia
  • Grosseto – Marina di Grosseto, Principina a Mare
  • Monte Argentario
  • Follonica

De Maremma is een prachtig gebied en heeft ook prachtige stranden. Lange zandstranden, maar ook rotsachtige gedeelten. Bezoek bijvoorbeeld de stranden van Punta Ala bij Follonica of het tussen de rotsen gelegen kiezelstrand van Cala Piccola bij Monte Argentario, met kristalhelder water. Kijk eens naar Villa Aperta of Agriturismo La Maremma.

Uiteraard is de Blauwe Vlag lijst niet compleet en kent Toscane, inclusief Elba en Giglio veel meer prachtige stranden. Kent u er een en wilt u deze met ons delen, we horen het graag!

    

Zelf nog op zoekje naar een plekje in de buurt van de Toscaanse stranden, bekijk hier ons aanbod. 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044