Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Boeken voor Italie liefhebbers - onze top 9 2017!

Over Italië valt altijd een hoop te vertellen; het land, de keuken, de geschiedenis, de wijnen noem maar op. Wij raken er in elk geval niet over uitgeschreven, over Toscane dan in ons geval. Zoek je nog een leuk cadeau voor Italië liefhebbers voor onder de kerstboom of gewoon om te geven, dan kunnen wij je misschien op weg helpen. Check onze top 9 boekenlijst 2017 voor alle Italie liefhebbers

Boeken voor Italie liefhebbers - onze top 9 2017!

Onderstaand onze keuze van 2017. Fijne boeken waarvan je een aantal ook zeker mee kunt nemen op vakantie naar La Bella Italia en La Dolce Toscana! En op 1 na, allemaal onder de Euro 20,00 dat is dan ook weer mooi meegenomen.

Onze Italie boeken - de titels 

Het beste van de Italiaanse keuken – Carla Bardi
Oké, dit boek kwam al uit in oktober 2016 maar evengoed een mooi kookboek met heerlijke, authentieke gerechten uit elke regio verzameld door de Italiaanse chef kok Carla Bardi. De gerechten zijn gemakkelijk te maken, de uitleg van de bereidingswijze is duidelijk en goed te volgen. Genoeg foto’s en ook leuke weetjes over het gerecht en de streek waar het van afkomstig is. 

 


Sonja's Bella Italia - Sonja Bakker
Vooral voor liefhebbers van de Sonja Bakker methode. Genieten van de Italiaanse keuken maar dan wel met beleid. Dat kan met Sonja’s nieuwste boek, Bella Italia. Met lekkere Italiaanse recepten en de bekende weekmenu’s waarmee je gezond kunt afvallen.

 Italiaans Easy – Giovanna Torrico
Nog een kookboek, maar eentje voor diegenen die weinig tijd of zin hebben om uitgebreid te koken maar wel van de echte Italiaanse keuken houden. Dit boek laat zien hoe je met weinig ingrediënten, gemakkelijk een heerlijke Italiaanse maaltijd op tafel zet waaronder de klassiekers Spaghetti Carbonara, Tiramisu en Risotto alla Zucca. Easy dus….


 

Rother Wandelgids Zuid Toscane – Rolf Goetz
Een handig, klein boekje met 50 wandelingen door een van onze favoriete gebieden in Toscane, het zuiden. Wandelingen door een stukje Chianti, Siena, Maremma en Monte Amiata. Als toetje ook nog enkele wandelingen op het eilandje voor de zuidkust van Toscane, Giglio. Inclusief kaarten van het gebied, beschrijving van de wandeling, indicatie van de moeilijkheidsgraad, hoogteverschillen en enkele foto’s. Lees ook hier en hier onze blogs over Monte Amiata, echt een prachtig gebied om te wandelen. 


Snel en vlot Italiaans leren spreken en begrijpen – Deltas Uitgeverij
Een taal leren is altijd leuk en zeker het Italiaans. Je kunt natuurlijk ook online terecht om kennis op te doen van de Italiaanse taal maar dit al wat oudere boek (uit 1999) blijft nog steeds een aanrader om in korte tijd wat praktische kennis van het Italiaans op te doen. Het is gemakkelijk geschreven, praktisch en overzichtelijk. Na 6 weken moet je je redelijk kunnen redden tijdens je vakantie in Italië. Er zitten geen luistercassettes bij, het gaat echt om herhalen en uit het hoofd leren van veel gebruikte woorden en zinnen. Er is ook nog een tweede boek over grammatica, dus aan de slag.
 

Hard Gras – Forza Italia
Nederland en Italië delen een tragedie op voetbalgebied. Allebei sinds vele jaren niet geplaatst voor de eindronde van het WK ……. het doet nog steeds zeer. Gedeelde smart is halve smart, dus Italië is waarschijnlijk een ideale vakantiebestemming voor veel voetballiefhebbers komende zomer…. In Italië wordt je niet meewarig aangekeken, ze begrijpen je. Dat is wel anders geweest! Deze bundel van Hard Gras met verhalen over Nederlandse voetballers in Italiaanse dienst zoals Ruud Krol, Marco van Basten, Ruud Gullit, en Wesley Sneijder is ideaal om mee te nemen tijdens de vakantie en om misschien herinneringen op te halen met je Italiaanse gasthe(e)r(en).

De 8 Bergen – Paolo Cognetti
Literatuur dan. Een heel bekend boek inmiddels want het was boek van de maand september bij De Wereld draait door. Een prachtig verhaal en een mooi geschreven boek over vriendschap en de relatie tussen mens en natuur. Paolo Cognetti komt uit Milaan, De 8 Bergen betekende zijn doorbraak in Italië. Hiervoor had hij al zeven boeken geschreven waaronder een verhalenbundel en reisboeken. De 8 bergen werd bekroond met de Premio Strega Giovani (vakjury bestaande uit jongens en meisjes tussen de 16 en 18 jaar) en de Premio Strega prijs, algemeen gezien als de meest prestigieuze literaire prijs in Italië.

De Medici 1 – Matteo Strukul
Ben je geïnteresseerd in Italiaanse geschiedenis, dan zal je je met dit boek niet vervelen. Een historische roman over de machtige Medici familie. In 2014 was er ook een mini documentaire over de Medici te zien op tv, zie ook ons blog hierover. Voor iedereen die wil weten hoe het verder gaat, in mei 2018 komt deel 2 uit van deze roman!, getiteld 'Het huis De Medici'.
 

 

Italian Wines 2017 en 2018 – Gambero Rosso
Voor 20 euro heb je deze gids niet, maar wel onder de 30 euro. En beslist de moeite waard voor de echte wijnliefhebbers. Vol met informatie over Italiaanse wijnhuizen en de beste wijnen. Er worden ruim 22.000 wijnen getest en beoordeeld. Een must voor de liefhebber van (Italiaanse) wijnen en super handig voor in de vakantie als je een wijnroute volgt. In Nederland komt het boek 2018 na de kerst pas uit, 2017 is er natuurlijk wel. Je kunt het boek wel al bestellen via de website van Gambero Rosso, waar je ook andere handige gidsen kunt bestellen o.a. over restaurants, pizzeria’s en ijssalons! 


Meer lezen over Italie en Toscane?

Lees onze blog voor de leukste nieuwtjes, tips en weetjes over Toscane en Italie en volg ons ook via Facebook, Twitter en Instagram

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044