Cantuccini - heerlijk met Vin Santo
Wat heb je nodig?
· 100 gram amandelen, nog niet ontveld
· 125 gram bloem
· 1 theelepel bakpoeder
· 125 gram fijne kristalsuiker
· 1 zakje vanillesuiker
· 1 theelepel vloeibare honing
· 1 mespuntje zout
· 1 groot ei
· 1 eierdooier, losgeklopt
Hak de amandelen grof. Kneed een deeg van de bloem, het bakpoeder, de kristalsuiker, de vanillesuiker, de honing, het zout en het ei.
Meng er de gehakte amandelen doorheen.
Rol vier lange, dunne staven van het deeg. Leg deze op een groot vel bakpapier op een bakplaat en druk ze een beetje aan. Bestrijk de staven met een beetje eigeel. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 160 ºC en bak ze twintig minuten.
Haal de plaat na deze tijd uit de oven en snijd de staven direct in schuine stukjes. Dit moet je wel binnen een tot twee minuten doen, aangezien de staven anders te hard zijn om ze nog in stukken
te snijden.
Draai in de tussentijd de temperatuur van de oven terug naar 130 ºC. Bak de koekjes in circa vijftien minuten goudbruin en knapperig. Je kunt de cantuccini het best in een afgesloten blik bewaren.