Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Culinair genieten op Sardinië; de culinaire hotspots

Tijdens je vakantie op Sardinië wil je natuurlijk ook heerlijk genieten van de lokale keuken. Naast pasta en pizza heeft de Italiaanse keuken nog veel meer te bieden. In deze blog benoemen we een aantal culinaire hotspots op het eiland. Sommige van hen gespecialiseerd in Slow Food.

Culinair genieten op Sardinië; de culinaire hotspots

Tijdens je vakantie op Sardinië wil je natuurlijk ook heerlijk genieten van de lokale keuken. Naast pasta en pizza heeft de Italiaanse keuken nog veel meer te bieden. In deze blog noemen we een aantal culinaire hotspots op het eiland. Sommige van hen gespecialiseerd in Slow Food.

Om deze lijst van culinaire hotspots te beginnen leggen we de lat hoog! Restaurants met een of meerdere Michelin sterren.  

S’ Appusentu, Siddi

Het eerste restaurant is S’Appusentu, gelegen in Siddi in de provincie Medio Campidano. Dit restaurant ligt verscholen in het binnenland van Sardinië. Heerlijke gerechten gemaakt van streekproducten voeren de boventoon. In tegenstelling tot veel restaurants aan de kuststreek serveert dit restaurant slechts enkele vis gerechten. De specialiteiten van dit restaurant zit hem in de recepten met amandelen, de eigen gemaakte pecorino kaas, gevogelte en zelfgemaakte pasta. Tot slot maakt de uitmuntende wijnkaart dit restaurant een ware culinaire hotspot.

 

Dal Corsaro, Cagliari 

Het tweede restaurant dat dit jaar een Michelin ster heeft is het restaurant Dal Corsaro. Dit restaurant midden in het oude centrum van Cagliari is op kleine afstand van de haven te vinden. Het restaurant wordt sinds zijn start in 1967 gerund door de familie Deidda. Bij Dal Corsaro zijn twee menu’s te vinden. Het ene menu bestaat uit traditionele gerechten gemaakt van regionale producten, waaronder een selectie Sardijnse honing en diverse soorten kaas. Het tweede menu daarentegen is gecreëert om alle zintuigen zoals reuk, zicht en smaak te stimuleren, de gerechten op deze kaart zijn gemaakt door regionale gerechten en ingrediënten te combineren  met internationale producten.  Durf jij het aan om deze onalledaagse gerechten te proberen?

Confusion Lounge, Porto Cervo 

Voordat we een aantal culinaire hotspots op het gebied van slow food noemen sluiten we eerst de lijst van Michelin restaurants op Sardinië af met een restaurant in Porto Cervo, namelijk Confusion Lounge. Confusion Lounge in Porto Cervo is hét restaurant aan de Costa Smeralda waarbij de Sardijnse keuken perfect gecombineerd wordt met andere ethnische invloeden. Niet alleen binnen maar ook buiten is het decor betoverend, omgeven door de luxeuze boulevard van Porto Cervo. Lekkere voorgerechten worden opgevolgd door heerlijke hoofdgerechten en als kers op de taart smaken de desserts niet alleen lekker maar zien ze er ook prachtig uit.

Slow Food, Sardinie

De drie bovengenoemde sterrenrestaurants zijn niet de enige drie culinaire hotspots die we aanraden op Sardinië. Veel restaurants in Sardinië werken volgens het ‘Slow Food’principe. Voor iedereen die nog niet bekend is met Slow Food hier een korte uitleg: Als tegenhanger van Fast Food maken Slow Food restaurants gebruik van lokale verse ingrediënten voor het maken van traditionale gerechten. Gerechten van goede kwaliteit die voor een eerlijke prijs te koop zijn, met respect voor de natuur gemaakt!

Een van deze restaurants is Il Portico. Op nog geen uur rijden van Cala Gonone is restaurant Il Portico in de provincie Nuoro te vinden. Bij dit restaurant worden tradionele Sardijnse gerechten en ingrediënten in een nieuwe jasje gepresenteerd. De kaart wisselt continue, dit omdat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van enkel verse seizoens-, ingrediënten. Dit restaurant is een echte aanrader bij een verblijf in Villa Liberotto of Residence Sos Rilinos.

 

Wil jij meer Slow Food adresjes bekijken, of ben je al op vakantie naar Sardinië? Download dan de Osterie d’Italia Slow Food app, hierin vindt je allerlei Slow Food adresjes in Italie. Voor de beste Slow Food adresjes wereldwijd is ook de Slow Food Planet App te downloaden. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044