Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Culinair voorproefje: Wijn proeven in Lucca

Het weekend van 7 en 8 mei staat in Lucca helemaal in het teken van wijn. Niet zomaar wijn, maar de producten van de wijnbouwers aan de Toscaanse kust.

Culinair voorproefje: Wijn proeven in Lucca

Hier komen diverse topwijnen vandaan, die tijdens Anteprima Vini della Costa Toscana allemaal te proeven zijn. Lambrusco di Sorbara of Prosecco della Valdobbiadene: het zijn slechts twee van de overbekende wijnen uit het Toscaanse kustgebied. Waar ze soms overschaduwd worden door de wijnen uit de Chianti, krijgen ze tijdens Anteprima Vini della Costa voor eventjes de hoofdrol en de aandacht die ze verdienen.

Karakteristiek

Het gebied van de zogeheten Grandi Cru della Costa Toscana is vrij groot: het bestrijkt delen van de provincies Massa Carrara, Lucca), Pisa, Livorno en Grosseto . Ze krijgen hun karakteristieke smaak door de invloed van de Tyrreense zee. De wijnhuizen in het gebied hebben zich verenigd om zo ieder jaar tijdens de Anteprima Vini della Costa hun wijnen in het zonnetje te kunnen zetten.

Het evenement vindt dit jaar voor de vijftiende keer plaats. Zo’n 80 wijnhuizen zijn erbij aanwezig met in totaal zo’n 500 proefwijnen. Nieuw dit jaar zijn de proefstands met lokale, ambachtelijke producten. Ook deze zijn allemaal afkomstig uit Toscane. Bij de producten zijn al passende wijnen gekozen, zodat u zelf de beste wijn-spijscombinatie kunt uitkiezen om mee naar huis te nemen.

Toegang

Het geheel wordt opgeluisterd met muziek en zelfs een stukje poëzie. Op beide dagen is het evenement toegankelijk tussen 12.00 en 22.00 uur. Een kaartje kost 20 euro per persoon per dag. Bewaart u dat kaartje, dan krijgt u er vervolgens korting mee bij het Lucca Classica Music Festival.

Verblijf

Heeft u interesse in het bezoeken van Anteprima Vini della Costa Toscana? Wij adviseren u graag bij het op maat samenstellen van een reis naar Lucca, met daarbij een bezoek aan dit bijzondere evenement. Onze Lucca verblijftip in het bijzonder vindt u hier.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2023 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044