Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Dagtrip naar Olbia-stad!

De Corso Umberto, de Chiesa di San Paolo Apostolo, de San Simplicio Basiliek en het Nationaal Archeologisch Museum. In deze blog vertellen wij je hoe je al deze highlights in één dag kan zien!

Dagtrip naar Olbia-stad!

Hoewel Olbia op het eerste gezicht een industriële indruk geeft, heeft de stad een indrukwekkend oud stadscentrum welke zeker een bezoekje waard is tijdens je vakantie op Sardinië. De belangrijkste trekpleisters van Olbia zijn de Corso Umberto, de Chiesa di San Paolo Apostolo, de San Simplicio Basiliek en het Nationaal Archeologisch Museum. In deze blog vertellen wij je hoe je al deze highlights in één dag kan zien!

Corso Umberto

First things first, de Corso Umberto; de meest populaire straat van Olbia. De Corso Umberto is een charmante straat die vanaf het treinstation, tot aan de zee, door het oude gedeelte van de stad loopt. Als je door deze straat wandelt kom je tal van boetiekjes, ijssalons en restaurants tegen. Hier geniet je van alle pracht en praal die de stad te bieden heeft.
Corso Umberto
  Bron: Hello Olbia Turismo

Chiesa di San Paolo Apostolo

Wanneer je verder over de Corso Umberto in de richting van de zee loopt kan je halverwege de Corso Umberto stoppen om de Chiesa di San Paolo Apostolo te bewonderen. De Chiesa di San Paolo Apostolo dateert uit de middeleeuwen en is een van de oudste kerken in Olbia. De kerk is herkenbaar aan zijn kleurrijke koepel, maar ook de binnenkant van de kerk is erg kleurrijk! Binnen kijk je je ogen uit; de mozaieken, de imposante klokkentoren en de kleurrijke schilderingen laten je even alles om je heen vergeten.
Chiesa di San Apostolo
  Bron: Hello Olbia Turismo

Nationaal Archeologisch Museum

Vanaf de Chiesa di San Paolo Apostolo vervolgen we onze weg over de Corso Umberto. Aan het eind van de Corso Umberto komen we uit bij de haven. Hier is een klein eilandje (Peddone) gelegen waar het Nationaal Archeologisch Museum op gevestigd is. Dit moderne museum leert je meer over de geschiedenis van de stad. Zelfs wanneer je geen liefhebber bent van archeologie bent, is het de moeite waard om door dit museum te lopen. Het museum is via een loopbrug bereikbaar.
Nationaal Archeologisch Museum Olbia
Bron: Sardegna Turismo

De Basilica di San Simplicio

Vanuit het Nationaal Archeologisch Museum lopen we vervolgens via de Corso Umberto terug richting het treinstation. Hier aangekomen lopen we naar het Piazza San Simplicio, aan de andere kant van het station. De naam zegt het al, hier is de beroemde Basilica di San Simplicio te vinden. Deze kerk behoort tot de best bewaarde Romaanse kerken op Sardinië, en is niets voor niets een van de populairste trekpleisters van het eiland. Deze Romaanse kerk herbergt enkele van de mooiste Italiaanse kunstwerken, waaronder het standbeeld van de patroonheilige, waarvoor de kerk bekend staat.
Basilica di San Simplicio
Bron: Hello Olbia Turismo

Heb je nog geen genoeg gekregen van Olbia?

Bezoek dan eens het Castello di Pedres, op een kleine tien kilometer buiten het centrum van Olbia. Het Castello di Pedres is gelegen op een steile heuvel, zo’n 89 meter boven zeeniveau. Door zijn ligging was het kasteel het ideale verdedigingsbolwerk. Parkeer de auto en loop via het trapvormige steile pad de heuvel op. De korte maar stevige klim is ook met kinderen goed te doen. De wandeling duurt circa 10 minuten. Onderweg én zeker ook boven op de heuvel heb je een prachtig uitzicht over het dal richting Olbia en de zee.
Castello di Pedres
  Bron: Hello Olbia Turismo


Heb jij tijdens jouw bezoek aan Olbia andere pareltjes ontdekt? Wij horen graag je ervaring en tips! Mail ons naar sardinie@tritt.nl

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044