Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De 6 surflocaties op Sardinië die je niet mag missen!

Sardinië is hét paradijs voor watersportliefhebbers. De krachtige mistral wind zorgt ervoor dat er gedurende het gehele jaar in alle delen van Sardinië prachtige surflocaties te vinden zijn. In deze blog noemen we dan ook 6 surflocaties die je niet mag missen tijdens je vakantie op Sardinië!

De 6 surflocaties op Sardinië die je niet mag missen!

Sardinië is hét paradijs voor watersportliefhebbers. De krachtige mistral wind zorgt ervoor dat er gedurende het gehele jaar in alle delen van Sardinië prachtige surflocaties te vinden zijn. In deze blog noemen we dan ook 6 surflocaties die je niet mag missen tijdens je vakantie op Sardinië!

 

Domus de Maria - Chia

Er is een Italiaans spreekwoord dat zegt “Chia è la meglio che ci Sia!” oftwel Chia is de beste die er is. Van Chia tot aan Capo Spartivento, ten zuidwesten van Cagliari is deze prachtige surfplek te vinden. De stranden en rechtsbrekende golven van deze locatie zijn wereldwijd bekend en worden regelmatig bestormd door Italiaanse en buitenlandse toeristen met passie voor (wind)surfen en andere watersporten. De stranden zijn erg lang en breed waardoor het een populaire surfplek is voor beginners en gevorderde surfers. Surfend op zee maken de flamingo’s op de achtergrond het paradijselijke plaatje compleet. En dat alles op nog geen 3 uur vliegen vanuit Nederland.

Tritt Tip: Verblijf in dit luxe familiehotel Nora Residence

 Alghero

Ook in Alghero kan menig surfliefhebber zijn hart ophalen. Surfen kan gedaan worden direct aan het strand van de boulevard van Alghero.  Een andere bekende surflocatie nabij Alghero is La Maddalanetta, een klein eiland voor de kust van Alghero. La Maddalenetta is vooral van oktober tot december erg populair onder surfers. De sterke winden uit het zuiden (oa. de sirocco) en de sterke winden uit het westen creeëeren prachtige linksbrekende golven in deze maanden. Er is veel bootverkeer en er staat vaak een sterke stroming, maar als de golven goed stijgen kunnen de golven tot wel 4 meter hoog worden. Hiermee zijn het een van de hoogste golven van Sardinië.

Tritt Tip: Loop direct vanuit je appartement het strand op bij Residence Il Lido aan de boulevard van Alghero. 

 

Lu Bagnu – Castelsardo

Een populaire surfspot bij professionals is Castelsardo! De rechtsbrekende golven breken gemiddeld wanneer ze 2 á 3 meter hoog zijn. De korte golven breken hier op de rotsen en daarom is dit een zeer populaire surfspot bij professionele en zeer ervaren surfers. Op enkele kilometers afstand van Casteldardo is Lu Bagnu gelegen, hier kunnen onde andere windsurfers en beginnende surfers hun hart op halen in de kraakheldere baai met breed zandstrand. 

Tritt Tip: Verblijf in de appartementen van Sa Girasole

Rena Majore

Iets ten westen van Santa Teresa is Rena Majore gelegen. Aan deze 2 kilometer lange kustlijn zijn diverse surfplekken te vinden. De rotsachtige achtergronden worden afgewisseld met kleine stranden. Door de vele rotsachtige achtergronden is het bij een actieve wind af te raden om hier te surfen. Afhankelijk van de exacte locatie kunnen de golven stijl en snel of langzaam zijn. Deze surfspot is vooral populair onder beginners.

Tritt Tip: Ga op ontdekkingsreis in Santa Teresa di Gallura

 

Porto Pollo – Palau

Op slechts 6km van het centrum van Palau is Porto Pollo te vinden. Porto Pollo is omgeven door fijn zand en ondiep water, het is er altijd winderig en surfen is hier absoluut veilig en beschermd. Porto Pollo staat ookwel bekend als Porto Puddu. Vanaf het begin van de jaren ’80 trekt deze plek veel surfers uit heel Europa. Zij komen in de maanden maart tot oktober in een van de twee brede baaien surfen, deze baaien zijn tevens de ideale plek om het surfen onder de knie te krijgen. De ervaren surfers kunnen in de omgeving ook terrecht voor de eilanden Spargi, Spargiotto, Budelli, Razzoli en Santa Maria.

Tritt Tip: Waan je in luxe en verblijf in Villa Rafael

 

Villasimius en Capo Carbonara

Villasimius en Capo Carbonara aan de zuidoostkust aan Sardinië behoren tot de meest veelzijdige surfparadijzen van het eiland. De winden en golven zorgen hier het hele jaar door voor de beste surfcondities. Wanneer de wind uit het noorden of westen komt kan men ideaal surfen bij Capo Boi. Bij een zuidelijke wind (Sirocco of Libeccio) bieden de stranden van Spiaggia di Simius en Spiaggia del Giunco prachtige golven. Een absolute must bij een bezoek aan Villasimius en Capo Carbonara is het onderwaterbeeld ‘Madonna del Naufrago’ voor de kust van Capo Carnara.

Tritt Tip: Verblijf in Residence Villaputzu waar behalve de vele watersportmogelijkheden nog veel meer te beleven is.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044