Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De Duivelsburg in Borgo a Mazzano

De brug bij Borgo a Mozzano, oftewel de ’Duivelsbrug’ is een van de mooiste bruggen in de provincie Lucca. Veel legendes werden geboren uit de mysterieuze constructie en het unieke ontwerp.

De Duivelsburg in Borgo a Mazzano

De brug bij Borgo a Mozzano, oftewel de “Duivelsbrug” of de “Maddalenabrug” is een van de mooiste bruggen in de provincie Lucca. Veel legendes werden geboren uit de mysterieuze constructie en het unieke ontwerp.

Volgens de legende werd de brug gebouw door Saint Julian die, niet in staat om het project te voltooien, de duivel te hulp vroeg en hem in ruil daarvoor de ziel aanbod van het eerste levende wezen dat de brug zou oversteken. Toen de brug klaar was, gooide Saint Julian een stuk brood op de brug, lokte daarmee een hond om over te steken en bedroog de duivel.  Het ontwerp van de brug inspireerde de werken van vele kunstenaars. De brug moet in het verleden nog veel indrukwekkender zijn geweest. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werd er een dam gebouw, die het waterpeil in de omgeving heeft verhoogd.

In de 16e eeuw werd op de linkeroever de Hermitage van Maddalena gebouwd, die de brug zijn nam gaf. In de eeuwen die volgende werden er op de rechteroever fabrieken gebouwd. In 1889 werd de structuur van de brug, aan de kant van Borgo a Mozzano, aangepast om de spoorlijn van Lucca naar Aulla mogelijk te maken. Een deel van de brug werd afgebroken en er werd een hellingbaan over de treinrails gebouwd. Sindsdien is het ontwerp van de brug ongewijzigd gebleven.

Accommodatie tip

Wil je het gebied, ten noorden van de stad Lucca ontdekken? Kies dan voor een verblijf in Casa al Bosco. Casa al Bosco is al meer dan 125 jaar in het bezit van de familie Marconi. Het is een gezellig, comfortabel vakantiehuis gelegen op 2 hectare terrasvormig land. In 2020 is de woning voorzien van een privé zwembad. Casa al Bosco ligt iets buiten het dorpje Colognora en biedt alle mogelijkheden om een afwisselende vakantie te beleven. Dit huis zit snel volgeboekt, dus wees er op tijd bij als je hier wilt verblijven!

Casa al Bosco

Ontdek Lucca met Tritt - Case in Toscana

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044