Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De jacht op voorjaarstruffels in San Miniato

Truffels alleen in het najaar? Truffels zoeken en truffels proeven in het voorjaar! In Toscane staat de streek rond San Miniato bekend om zijn truffels. Cigoli (San Miniato) staat elk jaar in maart in het teken van de witte truffel tijdens in 2016 (19/20 maart), alweer de 18e editie van de 'Mostra Mercato del Tartufo Marzuolo.'

De jacht op voorjaarstruffels in San Miniato

Truffel mercato

Het dorpje is volledig omgetoverd tot een ware 'truffel borgo' waar producten met de Marzuolo truffel in verwerkt, als olie, truffel crème en kaas geproefd en gekocht kunnen worden. De Marzuolo truffel uit het gebied van San Miniato zijn vrij betaalbaar, vergeleken met de najaarstruffels in November. Dit komt doordat de truffels in deze periode van lagere kwaliteit zijn, wat zich uit in een subtiele smaak.  Een souvenirtje voor thuis blijft leuk op deze manier! Bij de truffel lekkernijen worden natuurlijk bijpassende, lokale wijnen geproefd. De exclusieve truffelmaaltijd tijdens de lunch en het diner in restaurant “La Gioconda” wordt door de liefhebbers zeker niet overgeslagen! 

 

Er zijn vele nevenactiviteiten tijdens de tentoonstelling:: 

  • een demonstratie van de opgraving van de truffel 
  • een hondenrace
  • een wedstrijd om grootste truffel: 'tartufo marzuolo gigante'.
  • een fototentoonstelling “La Natura da Vicino” door  Tiberio Taveni en “Calar del Sole” door de beginnelingen Luke en Andrew.

 

 

Jacht

Vanaf januari tot april kan men op jacht naar de truffel Marzuolo vergezelt door honden of wilde zwijnen! De truffels worden hierna uiteraard geproefd tijdens een kookcursus. Er zijn diverse 'Truffeljacht excursies' te reserveren in de regio San Miniato. Andere ‘winter-/ voorjaarstruffels waar op gejaagd kan worden zijn ‘Tuber Borchii’ en 'Bianchetto.’

 

Verblijf

Overnachten in dit Truffelgebied? Bij Tenuta Manuela zit u lekker centraal! Met steden als Florence, Pisa en Lucca om de hoek tevens perfect te combineren met een stedentrip naar Italië in het voorseizoen!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044