Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De leukste kerstmarkten van Toscane

De feestdagen zijn weer in aantocht en dat betekent ook in Italië dat er weer her en der kerstmarkten opduiken. Maar welke zijn het leukste? Wij zetten tien kerstmarkten op een rijtje, in zowel de grote steden als in minder bekende plaatsen van Toscane.

De leukste kerstmarkten van Toscane

Chianciano Terme 

Van 6 november tot 27 december wordt Chianciano Terme (Siena) omgetoverd tot het dorp van de Kerstman. Het is versierd met lichtjes en talloze kerstbomen en een speciaal treintje rijd je rond door het dorp. Het ‘echte huis’ van de Kerstman is te vinden in het Parco Sant’ Elena.

Florence 

Florence, de hoofdstad van Toscane, kent diverse markten die in het teken staan van Kerstmis. De grootste is de “Weihnachtsmarkt”, dit jaar van 2 tot en met 20 december, op het Piazza Santa Croce, in het centrum van Florence. Deze is vergelijkbaar met de Duitse kerstmarkten en biedt allerlei houten stalletjes omgeven met veel verlichting en versiering.  Tijdens Natale in Fortezza (10 tot en met 13 december) draait alles om het perfecte kerstcadeau.Van 8 december tot 6 januari is op het plein Largo Pietro Annigoni het Dorp van de Kerstman te vinden. Hier kunnen kinderen en volwassenen schaatsen, naar concerten luisteren, genieten van Street food, spelletjes doen, springen op trampolines en een rommelmarkt bezoeken. Natuurlijk kunnen de kinderen hier ook het huis van de Kerstman bezoeken en hem in levende lijve ontmoeten.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Jmn5WAtmcK8 

Lucca 

Het Piazza Napoleone staat tussen 5 december en 6 januari geheel in het teken van Kerstmis. Je vindt hier meer dan vijftig kraampjes met handwerk, eten en drinken, kerstdecoratie, speelgoed en snoep. Kinderen kunnen zich uitleven op de bijbehorende schaatsbaan. 

Lucignano (AR) 

Op zondag voor Kerstmis (dit jaar op 20 december) is Lucignano, hoog gelegen op een heuvel nabij Arezzo, traditiegetrouw het decor voor een van de grootste kerstmarkten van Toscane. Geen kerstcadeau te gek, of je kunt het hier vinden. Denk naast speelgoed en kerstversiering ook aan streekproducten waaronder truffels en pecorino. 

Marradi (FI) 

In het dorp Marradi (Florence) dat bekend staat om zijn kastanjes, is tijdens feestmaand december iedere zondag een kerstmarkt te vinden. Je shopt er zowel kerstaccessoires als ook diverse producten uit de streek, waaronder uiteraard de kastanjes, bijvoorbeeld in gepofte versie. 

Montecatini (PT) 

Ook in Montecatini heeft de Kerstman een pied à terre, dat geopend is van begin november tot 6 januari. Het Castello delle Terme Tamerici wordt speciaal voor die gelegenheid ingericht in kerstsferen. Kinderen kunnen zich hier volop vermaken tijdens workshops en optredens. 

             

Montepulciano (SI) 

Tussen 21 november en 6 januari staan er op de Piazza Grande, Piazzetta Danesi en de Via San Donato  houten huisjes vol kerstcadeaus variërend van lokale lekkernijen tot lederen artikelen. De ware kerstshopper kan hier zijn hart ophalen bij kerst in Montupulciana Daarnaast is er Street food, zijn er optredens en diverse activiteiten voor de gehele familie. Bovendien is er een expositie van kerststallen uit de hele wereld.

Palazzuolo sul Senio (FI)

Op 6, 8, 13 en 20 december vullen kraampjes het Piazza IV Novembre. Je vindt hier zowel lokale specialiteiten als ook talloze kerstversieringen- en cadeaus. Kinderen kunnen zich door een elf laten schminken in het huis van de Kerstman.

Prato (PO) 

Jaarlijks is er op het Piazza San Francesco een grote markt, dit jaar van 18 tot en met 23 december. Je vindt hier onder andere antiek en ambachtelijke producten, maar er zijn ook workshops en de Kerstman loopt rond om kinderen de hand te schudden. 

Siena (SI) 

Op 6 en 7 december kun je in Siena teruggaan naar de Middeleeuwen op de grote markt op het Piazza del Campo. Er zijn 150 stands waar marktkooplui lokale producten verkopen en in het Palazzo Pubblico (stadhuis) kun je wijn proeven.

             

Wilt u in december naar Toscane en tevens een kerstmarkt bezoeken? Tritt - Case in Toscane kan uiteraard adviseren bij het vinden van een geschikte accommodatie. Stuur ons een mailtje en we informeren u graag over de mogelijkheden.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044