Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De leukste muziekfestivals in je Toscane vakantie

Breng je jouw vakantie door in Toscane deze zomer en hou je van muziek? We hebben een aantal mooie muziekfestivals in Toscane voor je verzameld. Muziek tegen de setting van prachtige landschappen, pittoreske stadjes, heerlijk strandleven, lekker eten en zon, veel zon!

De leukste muziekfestivals in je Toscane vakantie

Breng je jouw vakantie door in Toscane deze zomer en hou je van muziek? We hebben een aantal mooie muziekfestivals in Toscane voor je verzameld. Van dance tot jazz en van opera tot rock, ook in Toscane is er voor elke muzieksmaak wat te vinden. Muziek tegen de setting van prachtige landschappen, pittoreske stadjes, heerlijk strandleven, heerlijk eten en zon, veel zon!

Lucca Summerfestival - Lucca Toscane 

Een van de bekendste jaarlijkse muziekfestivals in Toscane is het Lucca Summerfestival. De 22ste editie van dit festival start op 28 juni en loopt tot eind juli. Op het programma staan altijd internationale topartiesten en ook bekende Italiaanse artiesten. De line up voor dit jaar is al grotendeels bekend, zo start het festival met Take That op 28 juni, ook Toto, Elton John, de Amerikaanse rapper Macklemore, Tears for Fears, Eros Ramazzotti, Sting en de jonge Italiaanse rockband Måneskin maken hun opwachting.  En voor de liefhebbers, ook Ennio Morricone geeft hier 1 van zijn 3 afscheidsconcerten in Italie. Op 29 juni zal hij al zijn beroemde melodieen live laten horen.   Voor het volledige programma kun je op de site van het Lucca Summer festival terecht. Combineer een bezoek aan Lucca en haar prachtige historische centrum met een van de concerten. Tickets via Lucca Summer festival of Ticketone.

De concerten worden o.a. gegeven op het Piazza Napoleone en bij de historische stadsmuren van Lucca.

  
Foto: www.summer-festival.com

Puccini festival - Torre del Lago Toscane 

We blijven in Lucca en omgeving, want in Torre del Lago op ca. 18 km van Lucca wordt jaarlijks het Puccini festival gehouden, ter ere van Giacomo Puccini. De 65ste editie van dit opera festival vindt dit jaar plaats tussen 12 juli en 24 augustus en op het programma staan o.a. de opera’s Tosca, Madame Butterfly en la Boheme. Puccini werd in 1858 in Lucca geboren. Je kunt in Lucca zijn geboortehuis bezoeken, gelegen aan de Corte San Lorenzo. Het huis is ingericht als museum en er zijn verschillende aandenken aan Puccini te bezichtigen Buiten op het plein staat een standbeeld van Puccini.

Het openlucht theater ligt aan de oevers van het Massaciuccoli meer, ook waard om te ontdekken. Je kunt met een punter (open platte bootjes) een tocht maken over het meer of kies voor een tocht met een rondvaartboot onder begeleiding van Puccini klanken èn inclusief een proeverij van plaatselijke produkten.  Je kunt ook te voet of met de fiets het Puccini pad volgen langs het meer, een pad met een lengte van ca. 17 km. Tenslotte kun je bij de Passerella dell’Oasi Lipu een mooie foto of selfie maken. Via deze houten voetgangersbrug loop je als het ware door de watervegetatie en heb je op bepaalde punten een prachtig uitzicht op het meer. Tickets reserveren via de Puccini site.


Foto: www.puccinifestival.it/en/il-festival

Pistoia Blues - Pistoia Toscane 

Ook Pistoia Blues heeft al aansprekende namen gecontracteerd. Dit festival vindt jaarlijks in juli plaats. Pistoia is de hoofdstad van de gelijknamige province Pistoia en werd in 2017 nog uitgeroepen tot Culturele hoofdstad van Italie. We schreven er een blog over, want de stad is echt een pareltje. Pistoia Blues vindt plaats van 5 tot en met 10 juli. Thirty Seconds to Mars (6 juli), Robben Ford & Eric Gales (7 juli), Noel Gallagher (8 juli), Ben Harper (10 juli) staan op het programma. Tickets en info via de site van Pistoia Blues.


Foto: www.pistoiablues.com

Bolgheri Melody festival - Bolgheri Toscane 

Het Bolgheri Festival wordt voor de 9e keer georganiseerd tussen half juli en half augustus. Aan het programma wordt nog gewerkt. Op het programma staan Italiaanse artiesten uit verschillende genres. Bolgheri ligt bij de kust onder Cecina en is vooral bekend vanwege de indrukwekkende Cipressenlaan die naar het dorp leidt. Vlakbij ligt ook Marina di Castagneto, waar je het pretpark Cavallino Matto kunt bezoeken. Geen supergroot park maar wel leuk voor een uitje met kids.


Foto: www.bolgherifestival.it

Jova Beach Party met Jovanotti - Viareggio Toscane 

Nog meer happy muziek vibes op het strand met Jovanotti, de Italiaanse rapper, singer-songwriter, discjockey en producer. Jovanotti, echte naam Lorenzo Cherubini, is een van de bekendste en succesvolste Italiaanse artiesten. Hij maakt deze zomer een strandtour met optredens op 15 stranden langs de Italiaanse kust. In Toscane kun je hem zien op 30 juli op het strand van Viareggio, het Spiaggia del Muraglione. Tickets via Ticketone. Dansen op het strand met de voeten in het zand, wat wil je nog meer!


Foto: Ticketone.it

Atlas Gathering - Zeri Toscane

Liefhebbers van electronische dance muziek kunnen uit hun dak gaan op het Atlas Gathering Festival, wat plaats vindt in Zeri, in de Lunigiana streek in Noord Toscane. Zeri is een perfecte plek voor dit festival, het gebied wordt gekenmerkt door groene landschappen, bergen, rust, pittoreske bergdorpjes en een vleugje mystiek. Dit laatste heeft zeker te maken met tal van legendes die hier rondgaan. Zo is er de Ponte dei Rumori, de brug van de geluiden. Deze oude stenen brug vind je over het kanaal tussen Pontremoli en Zeri. Ooit werd hier het lichaam van een door demonen bezeten man in het diepe kanaal gegooid. Ondanks dat hij dood was, bleef hij schreeuwen. Er wordt gezegd dat er soms nog steeds snachts vreemde geluiden zijn te horen. Het Atlas Gathering festival vindt plaats op 13, 14 en 15 juli. Het is een compleet festival, behalve optredens is er ook ruimte voor discussie en beleving, wandelingen, er is een speelterrein voor kids en een kleine vlooienmarkt. Meer info en tickets vind je op de site van Atlas.


Foto: www.atlas-festival.org

Umbria Jazz festival - Perugia

Umbria Jazz hoort eigenlijk niet thuis in dit rijtje want zoals de naam al zegt vindt dit festival plaats in Perugia in Umbrie en niet in Toscane. Maar omdat Perugia op slechts een uurtje rijden ligt van Montepulciano mag dit festival niet ontbreken op onze lijst. Het festival wordt jaarlijks gehouden in juli en trekt jazz liefhebbers uit de hele wereld. Behalve bekende jazzmusici treden er de laatste jaren ook toppers uit andere muziekgenres op. Het festival vindt plaats van 12 tot 21 juli, de optredens zijn in de straten van Perugia, op het Piazza IV Novembre rondom de historische fontein Maggiore en ook in de Santa Giuliana Arena. O.a. George Benson, Paolo Conte, Chick Corea, King Crimson, Thom Yorke (ex Radiohead) en Christian McBride worden verwacht. Perugia is de hoofdstad van Umbrie en zeker een bezoekje waard. Het is een kleine stad maar wel levendig, o.a. dankzij de 2 universiteiten die hier zijn. Perugia is ook de chocolade hoofdstad van Italie, vergeet niet om als souvenir de Baci di Perugia mee te nemen. Deze chocolade ‘kusjes’ in zilverkleurig papier voorzien van een wijze spreuk worden al heel lang gemaakt door de Chocoladefabriek van de stad, Perugina. Je kunt hier ook het chocolade museum bezoeken mèt chocolade school. Tickets via de site van Umbria Jazz.


Foto: www.umbriajazz.com

Bekijk ons volledige aanbod aan vakantiewoningen in Toscane, agriturismo, appartement of vrijstaand vakantiehuis: zoek en boek! Zie je door de bomen het bos niet, mail ons vrijblijvend voor leuke suggesties, toscane@tritt.nl 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044