Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De machtige Medici: miniserie bij NPO Doc

Een van de invloedrijkste families uit de Europese geschiedenis. Zo kun je de Italiaanse familie de Medici met recht noemen. De Amerikaanse zender PBS wijdde er een miniserie aan, die sinds zondag ook in een Nederlandse versie te bekijken is.

De machtige Medici: miniserie bij NPO Doc

Koepel Dom Florence

Het verhaal van de familie de’ Medici speelt zich af in Florence, in hartje Toscane. Het is daar dat Cosimo de’ Medici en zijn vader er in slagen een groot bankenimperium op te zetten. Met dat geld vragen ze architect Filippo Brunelleschi om een grote koepel te bouwen op de kathedraal van Florence. De klassiek oudheid is herboren.

Florence Culturele hoofdstad

De familie wint aan macht in de stad en wordt de drijvende kracht achter creatievelingen als Michelangelo, Botticelli en Leonardo da Vinci. Florence wordt zo de culturele hoofdstad van de wereld. Uiteindelijk weet Giovanni de’ Medici zelfs een pauselijke zetel te bemachtigen, om op die plek met kerkelijk geld te smijten totdat het op is.

 

Episch drama

In de zeventiende eeuw brokkelt het imperium van de familie langzaam af door de zwakheid en decadentie van de laatste de’ Medici. Wat dat betreft heeft hun geschiedenis alle elementen in zich om vertaald te worden naar een episch drama en dat is precies wat Medici: Godfathers of the Renaissance is.

Renaissance

In vier afleveringen belicht de serie de opkomst, bloei en ondergang van de leden van de familie de’ Medici. Met Florence als achtergrond schetst de serie een beeld van Italië en Toscane tijdens de Renaissance, met als hoofdrolspelers de grote namen die deze periode voortbracht. Een goede voorbereiding voor wie van plan is om binnenkort Florence te bezoeken.

Medici: Godfathers of the Renaissance wordt uitgezonden op zondag 13, 20 en 27 april en zondag 4 mei om 20.15 uur bij NPO Doc 

 

Ook zin in een stedentrip naar Florence? 
Tritt biedt diverse accommodaties aan rondom Florence. Bekijk ons aanbod.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044