Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De mooiste stranden van Sardinië!

Sardinië staat bekend om zijn lange stranden, kraakheldere zeewater en indrukwekkende onderwaterwereld. Onderstaand een aantal van de mooiste stranden van het eiland.

De mooiste stranden van Sardinië!

Sardinië staat bekend om zijn lange stranden, kraakheldere zeewater en een indrukwekkende onderwaterwereld. Net als in Toscane zijn ook op Sardinië een aantal van de stranden voorzien van een Blauwe Vlag onderscheiding. De Blauwe Vlag onderscheiding wordt ieder jaar uitgereikt aan de schoonste stranden ter wereld. In deze blog noemen we de mooiste stranden van Sardinië, waarvan een aantal met de Blauwe Vlag onderscheiding.

 


La Maddalena Archipel

Ten noorden van Sardinië liggen de eilanden van de La Maddalena Archipel. De archipel bestaat uit 7 hoofdeilanden welke veelal vanuit de haven van Palau te bereiken zijn. De eilanden hebben een kustlijn van ruim 180 kilometer. De 7 hoofdeilanden maken deel uit van het nationaal park van de Maddalena Archipel.  De eilanen bieden tal van kleine beschutte baaitjes waar je even helemaal kan ontspannen. Een van deze strandjes is Cala Corsara op het eiland Spargi. Het eiland Budelli is bekend vanwege het 'roze strand', spiaggia rosa, zo genoemd vanwege het roze gekleurde zand dat volzit met hele fijne stukjes koraal, schelp en graniet. Toegang tot het strand is niet meer mogelijk maar je kunt het nog wel vanaf een boot bekijken. Beide eilanden behoren samen met Caprera. Santa Stefano, Razzoli, Santa Maria en La Maddalena tot de 7 hoofdeilanden van de La Maddalena Archipel.


Costa Smeralda

De Costa Smeralda is gelegen aan de noordkant van Sardinië, ook wel bekend als de smaragdkust. Deze kuststreek behoort tot de populairste bestemming voor een strandvakantie op Sardinië. Gezien de vele mooie stranden die hier te vinden zijn is dit niet verwonderlijk. De meest populaire stranden zijn de stranden van Cala di Vole, Poltu Cuatu, Capriccioli en Porto Cervo. Één voor één echte jetsetbestemmingen. De stranden bestaan uit zeer helder water en tussen de naadbossen en de rotsen door zijn diverse verstopte baaitjes en stranden te vinden.


Tritt accommodatie tip: Residence Vista Maddalena


Riviera del Corallo

Aan de noordkant van het eiland, op slechts een steenworp afstand van Corsica is tussen Santa Teresa di Gallura en Vignola is het strand Rena Majore gelegen. Rena Majore is een prachtig schilderachtig fijn wit zandstrand welke omgeven wordt door naaldbomen, duinen en rotsen. Omdat het water vrij lang ondiep blijft is het de ideale plek voor gezinnen met kinderen. Ook voor de liefhebbers van duiken en snorkelen is dit een zeer geliefde plek aan de noordkant van het eiland.  

Bron: Sardegna Turismo


Cala Gonone

Aan de golf van Orosei aan de oostkust van Sardinië zijn fijne witte zandstranden te vinden met een helderblauwe zee. Dit gedeelte van Sardinië is nog vrij ontontdekt, mede doordat op slechts 1,5u rijden naar het noorden de Costa Smeralda is gelegen. Toch doet Cala Gonone niet onder aan de Costa Smeralda. De rust overheerst maar er zijn voldoende voorzieningen zoals winkeltjes, bars en restaurants te vinden. Naast dat je hier kan genieten van de stranden Palmasera en Cala Luna zijn ook de haven van Orosei en de Grotten van Cala Gonone zeker een bezoek waard.

Tritt accommodatie tip: Villa Liberotto


Cagliari

Aan de zuidkant van het eiland zijn lange zandstranden en mooie baaitjes te vinden, in de provincie Cagliari. Een van de stranden welke je zeker dient te bezoeken tijdens een vakantie aan de zuidoost kant van Sardinië zijn de stranden van Villasimius. De stranden van Villasimius zijn gelegen op een schiereiland waardoor er aan beide kanten zicht is op de prachtige helderblauwe zee. Nog iets zuidelijker van Villasimius zijn de stranden van Chia gelegen. Deze zijn iets minder populair dan de stranden van Villasimius maar hiermee ook iets minder druk in het hoogseizoen.

Tritt accommodatie tip: Residence Campus

Heb jij tijdens jouw vakantie onontdekte pareltjes ontdekt aan de Sardijnse kust? Laat het ons weten via sardinie@tritt.nl 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044