Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De mooiste stranden van Toscane!

In deze blog vind je vijf kustregio's met prachtige stranden waaronder ook stranden met de bekende Blauwe Vlag onderscheiding.

De mooiste stranden van Toscane!

Toscane is gelegen aan de Tyrreense zee en heeft een uitgestrekte kustlijn met tal van stranden. Een aantal van deze stranden beschikt over de zogenoemde Blauwe Vlag aanduiding. Stranden met een 'Blauwe Vlag' behoren tot de schoonste stranden ter wereld. Hierbij wordt gekeken naar de waterkwaliteit, het toegepaste milieumanagement, milieu informatie en educatie, dienstverlening en veiligheid. In 2018 hadden in totaal 19 stranden in Toscane de Blauwe Vlag onderscheiding! Een overzicht van deze stranden vind je hier.

Versilia

In het noordwestelijke puntje van de provincie Lucca is de Versilia kuststrook te vinden. De Versilia regio staat bekend als de regio met luxe hotels, gouden stranden en een bruisend nachtleven.  De brede zandstranden lopen geleidelijk de zee in waardoor de kuststrook ook perfect is voor gezinnen met kleine kinderen. Na een heerlijke dag aan het strand kun je je nog volop vermaken in een van de vele winkels of restaurants die te vinden zijn hier. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke stranddag vind je binnen handbereik. De stranden zijn gemakkelijk te bereiken want zowel de spoorlijn als de snelweg (A12) lopen parralel aan de kuststrook.

Op zoek naar een vakantiehuis in deze regio? Verblijf dan in Villa Camaiore!


Pisa

Iets ten zuiden van de Versilia kuststrook zijn de stranden van Pisa te vinden. Deze stranden worden veelal omzoomd door pijnboombossen zoals die van Marina di Vecchiano. Zandduinen, pijnboombossen en helder zeewater kenmerken deze stranden. Deze stranden zijn ook geschikt voor de actievelingen. Er zijn vele wandel-, hiking-, en fietspaden te vinden.

Verblijftip: Villa Calci en Villa Oleandro

Toscane villa voor een heerlijke vakantie bij Tritt.nl


Livorno

Verder naar beneden, voorbij Pisa liggen de stranden van LivornoLivorno heeft iedere strandganger wel wat te bieden. In het noorden zijn stranden te vinden waar diverse watersportactiviteiten zoals windsurfen, kitesurfen, zeilen en duiken kunnen worden ondernomen. Hiervoor kan je naar het Ardenza strand en het Antignano strand gaan. Veel stranden aan de kust bij Livorno bestaan uit een mix van zand en fijne kiezelsteentjes. De stranden zijn veelal langzaam aflopend en dus kindvriendelijk, we noemen Vada, Cecina Mare en Marina di Bibbona.

Wil jij binnen 5km van deze kindvriendelijke stranden verblijven? Boek dan nu je vakantie naar een van de volgende kindvriendelijke accommodaties: Residence Al Mare, Agriresidence Colli Verdi of Agriresidence Vista Mare.

Livorno strand voor een heerlijke Toscane vakantie via Tritt.nl


Elba

Het grootste eiland van de eilanden van de Toscaanse Archipel is Elba. Dit vakantie eiland staat bekend om zijn prachtige natuur, helderblauw zeewater en fijne zandstranden. Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar Elba? Ga dan op ontdekkingstocht langs de vele afgelegen baaitjes die het eiland rijk is. Over het algemeen lopen de zandstranden op Elba geleidelijk af in zee waardoor ze zeer geschikt zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen. Wil je weg van de drukte en de rustigere stranden opzoeken dan raden we je aan de stranden van Secchetoe en Topinetti te bezoeken. Als je de onderwaterwereld wilt gaan ontdekken raden we je aan om naar Capo Sant’ Andrea te gaan!  

Iedere ochtend wakker worden met een panoramisch uitzicht over de baai van Portoferraio verblijf dan in Villa Stefania!

Elba Toscane aankomst van veerschepen - Tritt.nl


Grosseto

In het zuiden van de Toscaanse kuststreek zijn de stranden van Grosseto te vinden. De provincie Grosseto kenmerkt zich door de ongerepte natuur van de Maremma streek en de  mooie stranden en baaien. De kuststreek van Grosseto is meer dan 100 kilometer lang en er zijn net als op Elba vele ongerepte mooie (verborgen) plekjes te vinden aan de kust. Vlakbij Castiglione della Pescaia, is een strand te vinden die volgens velen tot de mooiste van Italië behoort, het Cala Violina, je moet er wel wat voor doen om hier te komen, het is alleen te voet via een bospad te bereiken. 

Op slechts 20km van het Parco Naturale di Maremma, welke in het zuiden en zuidwesten grenst aan zee is de kindvriendelijke Agriturismo La Maremma gelegen.

Toscane kust voor een heerlijke strandvakantie via Tritt.nl

Heb jij tijdens jouw vakantie ook van die verborgen pareltjes ontdekt aan de Toscaanse kust en wil je die met ons delen? Laat het ons weten via toscane@tritt.nl.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044