Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De mooiste wandelgebieden op Sardinië

Sardinië is hét wandel-eiland bij uitstek en biedt voor ieder wat wils! In deze blog noemen wij vier wandelgebieden waar je zeker warm voor zal gaan lopen!

De mooiste wandelgebieden op Sardinië

Van zandstranden tot afgelegen baaitjes met rotsformaties, van uitgestrekte vlaktes tot hoge gebergtes. Sardinië is hét wandel-eiland bij uitstek en biedt voor ieder wat wils! In deze blog noemen wij vier wandelgebieden waar je zeker warm voor zal gaan lopen! 

Adembenemende uitzichten

Een van de mooiste wandelingen kan je maken op het schiereiland Capo Testa in het meest noordelijke deel van Sardinië. Capo Testa was vroeger een mijnstadje waar de Romeinen hun graniet vandaan haalden. In de tweede helft van de 20ste eeuw werd het gebied ook erg gewild bij de Hippies, zij kwamen hier in de zomermaanden de rust opzoeken en verbleven veelal in grotten of tenten.

Het spectaculaire landschap brengt adembenemende uitzichten met zich mee. De door de wind en zeelucht uitgesleten ruige grantieten rotsformaties worden omringt door de heldere blauwe zee en afgelegen baaitjes. Wandel naar de vuurtoren, klim en klauter over de rotsen, geniet van de prachtige vergezichten en maak zo nu en dan een stop bij Cala Francese of een van de andere afgelegen strandjes op het schiereiland. Ook via het reguliere wandelpad kan eenvoudig naar de vuurtoren gewandeld worden.

De Caribbean van Europa

In slechts 20 minuten vaar je vanuit de haven van Palau naar de Maddalena Archipel in het noordoosten van Sardinië. Eenmaal aangekomen op deze eilandengroep waan je je in een tropisch paradijs. Niet voor niets wordt deze eilanden groep ookwel de caribbean van Europa genoemd.

De Maddalena Archipel bestaat uit zeven kleine hoofdeilanden en meer dan 50 ‘mini’ eilandjes welke alle 50 onbewoond zijn. Enkel de hoofdeilanden La Maddalena, Santo Stefano en Caprera bewoond. De meeste boten vanaf Palau komen aan in de haven van La Maddalena. La Maddalena bied tal van mogelijkheden waaronder ook vele wandelmogelijkheden. Je kan een fiets of scooter huren om je wandeling aan de andere kant van het eiland te maken of je kan er voor kiezen om je wandeling te starten in het centrum van La Maddalena. Vergeet zeker je zwemkleding niet voor deze wandelingen want onderweg paseer je prachtige natuurgebieden, paradijselijke stranden en verlaten forten.

Vanuit je verblijf uitzicht hebben op de eilandengroep? Verblijf dan in Residence Vista Maddalena. Liever wat luxer? Verblijf dan met de hele familie in het luxueuze vakantiehuis Villa Rafael!

 

De diepste kloof van Europa

In het oosten van Sardinië is het bij ervaren wandelaars erg populaire, 35.000 hectare grote Supramonte gebergte gelegen. De gemiddelde hoogte van het Supramonte bedraagt 900 meter boven zeespiegel en de hoogste piek bevindt zich zelfs op 1463 meter hoogte. Deze hoge bergpieken worden afgewisseld met diepe canyons, een van deze kloven is Gola di Gorropu.

Met een rotswanden van tot wel 500 meter hoog behoort de Gola di Gorropu, ookwel Su Gorropu genoemd, tot Europa’s diepste kloven. Vanuit diverse dorpjes waaronder het aan het strand gelegen Cala Gonone is het mogelijk om op eigen gelegenheid de kloof te ontdekken. Er zijn diverse wandelroutes naar de kloof, de een zwaarder dan de ander. Let er wel op de mooiste route is ook de pittigste, het uitzicht dat je onderweg hebt is het vele klim en klauterwerk zeker waard!

Wil jij het grote Supramonte gebergte ontdekken tijdens je vakantie in Sardinië kies dan voor een verblijf in Villa Liberotto of Residence Sos Rilinos nabij Cala Liberotto ten noorden van het gebergte. Verblijf je liever ten zuiden van het gebergte dan kan je terrecht bij Residence Il Sogno of Arbatax Residence – Cottage.

Witte stranden en grote zoutmeren

Aan de westkust van Sardinië ligt het bij het massatoerisme onontdektse schiereiland Sinis. Prachtige stranden, groene weiden, zoutmeren en rotsen maken dit schiereiland zeer divers en hiermee geschikt voor elke wandelaar. Op de noordelijke helft van het schiereiland is het zoutmeer Stagno Sale Porcus te vinden. In de maanden april tot en met oktober is de kans groot dat je hier roze flamingo’s spot tijdens je wandeling.

Daarnaast behoort ook een wandeling door het openluchtmuseum Tharros tot de mogelijkheden. Tharros is gelegen op het meest zuidelijke puntje van Sinis, vroeger was dit een goed lopende Romeinse havenstad. Vandaag de dag kan je een wandeling maken tussen de overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Photocredits: Sardegna Turismo

Weet jij nog andere mooie, prachtige en/of avontuurlijke wandeltips stuur ze dan naar sardinie@tritt.nl

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044