Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De mooiste zomerbestemmingen van Sardinië!

Een azuurblauwe zee, parelwitte stranden en een zeer aangename temperatuur. Sommige stranden rondom Sardinië worden zelfs vergeleken met die van het Caraïbische gebied! Het eiland is dan ook de perfecte bestemming voor een strandvakantie. Wil je deze zomer genieten van de ultieme strandvakantie? Wij hebben de beste locaties voor je uitgezocht.

De mooiste zomerbestemmingen van Sardinië!

Golfo di Orosei 
Een van de mooiste plekken op Sardinië waar nog geen massatoerisme is. Er zijn kilometers aan witte stranden en grotten. Het grootste nationale park van Sardinië is il Parco Nazionale del Golfo di Orisei del Gennargentu. 

Spaggia della Pelosa
Tegenover het eiland Piana en Asinara, in de buurt van Stintino ligt een van de mooiste stranden van Sardinië; het Pelosa strand. Het hagelwitte strand aan het transparante water is echt een plaatje om te zien. In het noorden bevindt zich de toren van Pelosa, die in de zeventiende eeuw is gebouwd. In de buurt staat ook de toren van Falcone, een granieten rots, die bereikbaar is te voet of per jeep. De unieke combinatie van alle natuurkleuren laten een onvergetelijke indruk achter! 

La Maddalena 
Het zeewater is hier zeer helder en wie goed zoekt vindt verspreid over de kust diverse verstopte strandjes en baaitjes. Een waar paradijsje op aarde! Het Parco Nazionale dell’Archipelago di La Maddalena bestaat uit verschillende eilanden, de grootste en bekendste is La Maddalena. Je kunt de verschillende eilanden bereiken met een boot of met de auto op een veerboot. Op La Maddalena zijn voldoende restaurants, terrassen, barretjes en winkels te vinden. 

Spiaggia Rosa
Eén van de prachtige stranden van Sardinië is roze, Spiaggia Rosa. Dit unieke strand is te vinden in het Nationale Park van La Maddalena. Het roze zand bestaat uit duizenden roze gebroken stukjes koraal, schelpen en kalksteen. Wij zijn niet de enigen die dit strand zo mooi vinden, toeristen vonden dit ook en namen het zand mee naar huis als souvenir. Dat heeft erin geresulteerd dat het strand niet meer toegankelijk is voor publiek. Het strand is nog wel op een afstandje te zien vanaf Spiaggia del Cavaliere (Isola Budelli). 

Costa Smeralda
Luxe resorts, golfclubs, discotheken, privéstanden en ga zo maar door! De stranden in deze regio zijn niet voor niets zo populair. Costa Smeralda is een prachtig gebied waar iedereen wil verblijven. Een klein nadeel is dat het er altijd druk is, tenzij je buiten het hoogseizoen gaat. De rotskusten die zijn gevormd door de wind zijn kenmerkend voor de Costa Smeralda en geven het gebied een exotische uitstraling. 

Cala Brandinchi
Cala Brandinchi is een grote baai met ondiep en kristalhelder water en witte duinen aan de oostkust van Sardinië. Dit gebied heeft daarom als bijnaam Tahiti gekregen! Het ondiepe en heldere water is ideaal voor gezinnen met kinderen. De baai is onderdeel van de Area Marina Protetta di Tavolara - Punta Coda Cavallo, een beschermd natuurgebied. Het schiereiland Capo Coda Cavallo wordt gekenmerkt door een opeenvolging van baaien met zandstranden en kliffen bedekt met weelderige mediterrane vegetatie. Het hele gebied is zeer goed ontwikkeld voor het toerisme met populaire stranden. 

Sardinië beleven? Bekijk onze verrassende vakantiehuizen op Sardinië of mail ons voor suggesties via sardinie@tritt.nl. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044