Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De paden op, de lanen in: Wandelen op Elba, Toscane

Het eiland Elba, het grootste van de Toscaanse Archipel, is een mix van lieflijke dorpjes en steile bergtoppen. Juist die mix maakt het uitermate geschikt voor een wandelvakantie. We zetten alvast vijf mooie plekken voor u op een rijtje.

De paden op, de lanen in: Wandelen op Elba, Toscane

Natuurpark

Parco Nazionale dell’Arcipelago Elba Toscane
Elba - Toscane maakt deel uit van een natuurpark, dat zich uitstrekt over meerdere eilanden in de archipel. Bijna 50 procent van het eiland Elba valt hieronder en is dus beschermd gebied, waaronder ook bijzondere plekjes als le Formiche della Zanca, l’ Ogliera, lo Scoglio della Triglia en de eilandjes Corbella, Gemini, Ortano en Topi. Veel daarvan zijn te voet toegankelijk, uiteraard wel met respect voor de natuur. 

Meer info

Langs orchideeën op Elba

L’Oasi delle orchidee
In het Zuid-Oosten van het eiland Elba Toscane is een mooie route te vinden door de bergen bij Capoliveri. Langs deze route vind je talloze orchideeën, die al aan het eind van de winter beginnen te bloeien. De 20 kilometer lange route is bedoeld voor gevorderden, aangezien het hier en daar best steil kan zijn. Grappig feit is ook dat dit voorheen mijngebied was.

Omhoog

Monte Capanne
De echte durfals kunnen zich vastbijten in een klim naar de Monte Capanne, de hoogste berg van het eiland Elba in Toscane. Deze is 1019 meter hoog en behoort eveneens tot het Parco Nazionale dell’Arcipelago Toscano. Onderweg naar de top wandel je door bossen en langs rotspartijen in een klim die in totaal zo’n negen uur duurt. Het harde werken wordt vervolgens beloond met een prachtig uitzicht over Elba en de omliggende eilanden. Naar beneden kun je eventueel met de kabelbaan.

Madonna del Monte
Vanaf Chiessi loopt er een route omhoog langs dertien kapellen, om uit te komen bij de bron van Madonna del Monte. Niemand minder dan Napoleon Bonaparte verbleef hier in 1814 toen hij de Poolse gravin Maria Walewska en haar zoon Alexander ontmoette. Locals komen hier ieder jaar samen op 15 augustus, om de heilige Maagd te bedanken.

Langs de wegen van Graniet

San Piero 
De vroegere bewoners van het eiland bouwden graag met graniet. De overblijfselen van hun bouwsels zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen, in het bijzonder op de route van San Piero naar Moncione. In San Piero zelf vind je prachtige granieten poorten en trappen, maar vanaf hoger gelegen gebied zie je ook de wijngaarden op granieten terrassen. Die wijngaarden zijn niet meer in gebruik, maar bieden wel een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Enthousiast geworden over een wandelvakantie op Elba Toscane? Wij assisteren graag bij het zoeken naar een passende accommodatie. Neem contact met ons op voor meer informatie via email toscane@tritt.nl. Op onze website vindt u hier meer informatie over wandelen en hiken in Toscane.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044