Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De Sarden: alles wat u moet weten over de bevolking van Sardinië

Wanneer u op vakantie naar een land gaat, wilt u uiteraard weten hoe u wordt ontvangen door de bevolking. Zijn de mensen open, gastvrij en ontvangen ze u hartelijk of zijn ze over het algemeen kil, onvriendelijk en hebben ze liever geen toeristen? Wij weten zeker dat u van harte welkom bent in Sardinië! Waarom wij dat zo zeker weten? Nou, lees onderstaand maar hoe de inwoners van Sardinië zijn!

De Sarden: alles wat u moet weten over de bevolking van Sardinië

Vakantie Sardinië - Bevolking - Blog

 Fotocredits: Eilandenreis

Algemeen

Sardinië heeft 1.662.000 inwoners. Van dit aantal woont ongeveer een derde in de grote steden. Het overige deel woont in de dorpen, die vaak niet groter zijn dan 1000 inwoners. Het aantal inwoners van Sardinië stijgt wel, zo is de bevolking sinds het begin van de vorige eeuw verdubbeld. 

De provincie Cagliari is de provincie de hoogte bevolkingsdichtheid en de provincie Nuoro is de provincie met de laagste bevolkingsdichtheid.

Taal

Veel mensen denken dat alle inwoners van Sardinië Italiaans spreken. Alhoewel een groot deel van de bevolking Italiaans kan, is er nog een taal die veel gesproken wordt en dit is hun eigen taal: Het Sardijns (of Sardisch). Het Sardijns is één van de talen die het meest lijkt op het Romeins, het Latijn. 

Het Sardijns bestaat uit veel verschillende dialecten, maar het wordt hoofdzakelijk in 3 dialecten verdeeld:
1. Logudorees (Noord-Sardinië)
2. Nuorees (Midden-Sardinië)
3. Campidanees (Zuid-Sardinië)

U hoeft u geen zorgen te maken dat u nu Italiaans of Sardijns moet kunnen tijdens uw vakantie, want Engels en Frans zijn in veel gebieden (vooral de toeristische gebieden) de meest gesproken vreemde talen.

Klederdracht

Sardinië is een land van tradities en dit komt volledig tot uiting in de klederdracht op het eiland. Tegenwoordig lopen vooral de ouderen of de mensen in oudere dorpjes alledaags nog in de traditionele kleren, maar tijdens de feesten zijn veel inwoners traditioneel gekleed. 

Deze kleding is vaak heel kleurrijk en vol franjes en versieringen. De kleding is vroeger met de hand gemaakt en is sindsdien van generatie op generatie doorgegeven. De kleding was vroeger niet alleen voor het oog, maar het zei ook iets van over je afkomst en status in die tijd. Iedere dorp en stad heeft weer zijn eigen klerendracht en het is dus overal uniek. Het is zeker aangeraden om één van deze evenementen/feesten te bezoeken!

Hoe is de bevolking van Sardinie?

De inwoners van Sardinië zijn over het algemeen zeer positief. Ze staan positief in het leven en genieten met volle teugen.

Het draait om liefde en eenvoud. Moeten ze voor iemand zorgen? Dan doet ze dat met alle liefde. Is het te warm om bepaald werk te verrichten? Dan wachten ze totdat het is afgekoeld.

Dit zijn ingrediënten voor het lange bestaan van een Sard, een inwoner van Sardinië. Zo bevind zich in Sardinië één van de vijf blauwe zones van de wereld! Dit betekent dat het in deze zone eerder gewoon dan ongewoon is om 100 jaar te worden. Dit heeft zeker te maken met hun positieve levensstijl, vriendelijkheid en dankbaarheid.

U hoeft als toerist niet bang te zijn in Sardinië dat u ongewenst bent. Men helpt je graag, geven je graag tips en leiden je met liefde naar net dat leuke onbekende restaurantje in de buurt!

Leuke feitjes over de bevolking van Sardinie

  • Alle inwoners in Sardinië hebben respect voor ouderen.
  • Een Sard loopt gemiddeld 8 kilometer op een dag.
  • De inwoners gebruiken liefst eten en drinken afkomstig van hun eigen land en dieren.
  • Familie is belangrijk! Niet alleen familie zoals wij het kennen, maar ook de buren en vrienden.
  • De inwoners doen er altijd alles aan om de toeristen het naar hun zin te maken.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044