Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Deel 2 van de pelgrimsroute Via Lauretana van Siena naar Cortona

De Via Lauretana brengt je van Siena naar Camucia, aan de voet van Cortona. Vorige week deelden we deel 1 van deze pelgrimsroute. In deze blog lees je deel 2.

Deel 2 van de pelgrimsroute Via Lauretana van Siena naar Cortona

In de 15e, 16e en 17e eeuw was de Via Lauretana een populaire pelgrimsroute die afweek van de Via Francigena. De Via Lauretana brengt je van Siena naar Camucia, aan de voet van Cortona. Vorige week deelden we deel 1 van deze pelgrimsroute, vandaag is het tijd voor deel 2.

Wandelen Toscane - Etappe 3:  Van Serre di Rapolano naar Sinalunga

San Gimignanello
Photo Credit: Ligadue
De derde etappe is met 18 kilometer de kortste etappe en brengt je van Serre di Rapolano naar Sinalunga. Vanuit Serre di Rapolano gaat de Via Lauretana verder naar het kasteel van San Gimignanello. Dit kasteel is de ideale plek voor een pauze, proeverij of rondleiding (reserveren noodzakelijk). Vanuit het kasteel verlaat je via een kleine weg tussen bossen en velden het bewoonde centrum. Je komt via deze weg weer uit op de geasfalteerde Via Lauretana die je voor ongeveer 2,5 kilometer volgt. Om het verkeer te vermijden worden voetpaden hier afgewisseld met parallelwegen. Via het dorp Scrofiano eindigt de etappe in het centrale plein van het oude dorp Sinalunga.
Afstand: 18 km
Hoogteverschil bergop: 614 meter
Hoogteverschil bergaf: 610 meter

Wandelen Toscane - Etappe 4: Van Sinalunga naar Valiano

Torrita di Siena
Photo Credit: Sienafree.it
De vierde etappe gaat van start op het centrale plein van Sinalunga, vanuit hier ga je richting de provinciale weg Siena – Perugia. De drukke hoofdweg kan je oversteken bij de voetgangersoversteekplaats. De provinciale weg volg je tot het oude landgoed van Fratta. Via het dorp Torrita ga je via onverharde wegen verder naar het gehucht Greppo. Vanuit Greppo volg je het fietspad van de Sentiero della Bonifica. Na ongeveer 3 kilometer bereik je het kasteel van Valiano. Vanwege de strategische positie was het kasteel een voorpost van Val di Chiana en van groot historisch belang in de dertiende eeuw.
Afstand: 23,8 km
Hoogteverschil bergop: 306 meter
Hoogteverschil bergaf: 346 meter

Wandelen Toscane - Etappe 5: Van Valiano naar Cortona


Tijdens de vijfde etappe verlaat je Valiano en is het tijd voor het laatste deel van de Via Lauretana. Eenmaal uit Valiano volg je ongeveer 1 kilometer de asfaltweg, hierna maakt het asfalt plek voor grind. Tijdens deze etappe brengt de route je even naar Umbrië. Omringd door wijngaarden en akkerbouw volg je de weg tot het viaduct over de oprit naar de snelweg Siena – Bettolle. Gedurende het hierna volgende deel wandel je bergopwaarts richting Cortona. Onderweg geniet je van een prachtig uitzicht over de Val di Chiana. Aangekomen bij de ingang van het historisch centrum,  het Piazza Garibaldi zit de etappe erop en eindigt de Via Lauretana van Siena naar Cortona. Tijd om met de voetjes omhoog te genieten van wijntje op een van de vele terrasjes in het oude centrum van Cortona! 
Afstand: 23,5 km
Hoogteverschil bergop: 495 meter
Hoogteverschil bergaf: 317 meter

Vakantie Toscane - Tritt Verblijftip: Agriturismo Val di Chiana

Deze sfeervolle, traditionele agriturismo ligt op 10 minuten rijden van Cortona, in een mooi groen park met veel ruimte. Aan het einde van de oprijlaan staat een groot Toscaans landhuis daterend uit de 18e eeuw, dit is het thuis van de gastvrije familie. De appartementen voor gasten, 8 in totaal waarvan wij er 7 aanbieden, zijn ondergebracht in gerenoveerde bijgebouwen. Voor gezamenlijk gebruik van de gasten is er een zwembad met panoramische ligging.

Agriturismo Val di Chiana  Agriturismo Val di Chiana

Meer weten over Toscane als vakantiebestemming? Wij adviseren graag bij het op maat samenstellen van jouw vakantie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via toscane@tritt.nl of via de chat functie op onze website. Een belletje kan natuurlijk ook.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044