Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Duiken op Sardinie een ware belevenis!

Geniet van de onderwaterwereld en laat je verrassen door deze wondere wereld!

Duiken op Sardinie een ware belevenis!

Italië wordt - net als Nederland - grotendeels omgeven door water. Van boven af gezien lijkt het land op een laars en hierbij liggen de echte duik parels rond deze laars. Eén van die parels is Sardinië. Wat dacht je ervan om te gaan duiken op Sardinie? Het eiland biedt een fascinerende onderwaterwereld en is zeer geschikt om te duiken. Het kristalheldere water langs de Sardijnse kusten brengt iedere jaar talrijke duikliefhebbers naar Sardinië. Sardinië met haar prachtige kustlijn, kristalheldere water, granieten formaties en een zeebodem rijk aan flora en fauna, staat garant voor een geweldig avontuur boven èn onder water.

Duiken op Sardinie

Sardinië is een waar paradijs voor duikers èn voor 'niet' duikers.  Je hoeft geen tientallen meters diep te gaan, in Sardinië kan al op enkele meters diepte een prachtig beeld van de onderwater wereld worden verkregen. Denk aan de buitengewone helderheid van het water in verschillende tinten en de bijzondere organismes die typerend zijn voor het Middellandse zeegebied. Al zwemmend tussen de rotsen en langs de koraalriffen, ervaart u pas echt de rijkdommen van deze onderwaterwereld. Je komt de meest uiteenlopende vissoorten tegen zoals tandvissen, zaagvissen en morenen.  Achter elke rots zie je wel iets zwemmen en uit elke kloof schieten vissen tevoorschijn. De onderwaterwereld is constant in beweging.

Bijzondere weetjes over duiken op Sardinie: 

  • Wist je dat Sardinië…. een skelet van een hert op de zeebodem heeft liggen?
    Wist je dat Sardinië…. een Duits wrak uit 1943 op de zeebodem heeft liggen,? Het wrak is dus maar liefst 80 jaar oud (in 2023).
  • Wist je dat…. je in Sardinië ook duiktochten kunt maken in het donker? Rond middernacht duiken is extra spannend want bepaalde vissen zul je alleen s ’nachts zien!
  • Wist je dat Sardinië…. het grootste onderwater grottenstelsel heeft van de wereld? Voor de echte duikliefhebbers is dit dan ook echt het neusje van de zalm!
  • Wist je dat Sardinië….zelfs in iedere kleine spleet op de zeebodem een verstopte schat zal hebben? Denk aan een zeeanemoon, inktvis of een rog.

Kortom; de perfecte locatie om te duiken op Sardinie! Er zijn hier dan ook talrijke duikscholen te vinden, die mooie duiktochten aanbieden bijvoorbeeld Fralomar Diving Center bij Pula of Costa Paradiso Diving Center bij Trinità d'Agultu e Vignola.

Laat je verrassen door al het moois wat Sardinië te bieden heeft! Duiken op Sardinie is gemakkelijk, veilig en volledig ontspannen. Niet voor niets wordt Sardinië genoemd als één van de beste plekken in de wereld om te duiken; Sardinië wordt ook wel vergeleken met het Caribisch gebied!

Heb je ook de kriebels gekregen om te gaan duiken op Sardinie? Huur je vakantiewoning bij Tritt en beleef een top duikvakantie in Sardinië! Klik hier voor accommodaties met een duikcentrum in de buurt! Wij wensen je veel plezier met duiken op Sardinie

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044