Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Duurzaam vakantie vieren in Toscane

Of u nu kiest voor slow toerisme, duurzaam toerisme of ecotoerisme: het zijn allemaal manieren om op een verantwoorde manier vakantie te vieren. Maar hoe doe je dat precies? Vijf tips ter inspiratie.

Duurzaam vakantie vieren in Toscane

Lekker rustig 

Wie even helemaal wil onthaasten, kiest voor slow toerisme. Daarbij neemt u op uw gemak de tijd om te genieten van de omgeving. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het prachtige natuurgebied de Maremma, waar u naar hartelust kunt struinen en slenteren. Na een dag buiten zijn is het vervolgens aangenaam dineren in een van de lokale restaurants, waar de prachtigste gerechten op tafel worden getoverd.

Langzaam eten

Naast slow toerisme is ook slow food veelvuldig te vinden in Toscane. Het is niet voor niets in Italië ontstaan. Volg een van de vele kooklessen, waarbij u echt de tijd kunt nemen om een typisch streekgerecht te bereiden. Hier heeft u eindelijk eens de tijd om helemaal zelf die pasta of saus te bereiden. Toch veel lekkerder dan de snelle variant?

 

Duurzaam

In Toscane zijn diverse agriturismo’s te vinden die wat extra aandacht hebben voor de natuur. Soms zijn het kleinschalige accommodaties waar de dieren vrij rond mogen lopen en de maaltijden biologisch zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Fattoria Donnoni. Het biologische proces van druif tot wijn, kunt u volgen bij wijndomein Poggio Montespertoli.

 

Natuurtrein

Verruil de auto eens voor de trein, om bijvoorbeeld de Val d’ Orcia te bezoeken. In dit gebied, dat op de Werelderfgoedlijst staat, rijdt een oude stoomtrein die op een heel ontspannen manier door het fraaie landschap voert. De lijn doet diverse dorpjes aan, waar u kunt genieten van lokale specialiteiten. Aangezien u toch niet hoeft te rijden, is dat glaasje wijn dus ook geen probleem.

 

Sportief

De diverse natuurgebieden in Toscane bieden vele mogelijkheden om te bewegen in de natuur. Wat dacht u van een rondje hardlopen temidden van de karakteristieke cipressen? Of een tocht op de mountainbike door het ruige Toscaanse platteland? Of toch een stevige wandeling door een van de bergen? Keuze te over, voor ieder niveau.

 

Heeft u interesse in een duurzame vakantie in Toscane? Wij adviseren u graag bij het op maat samenstellen van uw reis. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044