Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Enoteca Pinchiorri: 44 jaar Toscaanse gastvrijheid in Florence

Wie gaat eten bij Enoteca Pinchiorri in Florence kan rekenen op een avondvullend culinair spektakel. Het etablissement is namelijk het enige in heel Toscane dat maar liefst drie Michelinsterren wist te behalen. Wat maakt dit restaurant, eigendom van Giorgio Pinchiorri en zijn vrouw Annie Féolde, zo bijzonder? En wat is zijn geschiedenis? Een inkijkje in het succesverhaal getekend door passie en emotie.

Enoteca Pinchiorri: 44 jaar Toscaanse gastvrijheid in Florence

Van Wijnwinkel naar sterrenrestaurant in Florence 

Wijnliefhebber Giorgio Pinchiorri begon in 1972 een wijnwinkel in Florence, gespecialiseerd in bijzondere Italiaanse wijnen. Nog geen jaar later werd besloten er ook hapjes bij te gaan serveren. Het duurde echter tot 1979, toen de Franse chefkok Annie Féolde om de hoek kwam kijken, dat Enoteca Pinchiorri het luxe restaurant werd dat het tot op de dag van vandaag is.

  

Het succes bleef niet uit: het restaurant kreeg in 1981 zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 1982 en een derde in 1993. En nog steeds is er een belangrijke rol weggelegd voor wijn: de wijnkaart is een dik boek waar gasten naar hartenlust doorheen kunnen bladeren. Uiteraard ontbreken exclusieve wijnen zoals Château Pétrus hier niet en daar betaal je dan ook voor: een viergangenmenu inclusief bijpassende, luxe wijnen kost je al gauw zo’n 500 euro per persoon.

Wijnkelder

In vroeger tijden was de wijnkelder van de Enoteca open voor publiek en kon je er zelfs dineren. Deze is nu echter niet meer in de oorspronkelijke staat, omdat hij in 1992 getroffen werd door een molotovcocktail die voor zo’n twee miljoen euro schade maakte. Sindsdien is hij op last van de verzekering gesloten voor publiek.

Passie voor wijn

Giorgio’s liefde voor wijn is er niet minder van geworden. Nog altijd is hij op zoek naar de meest bijzondere flessen, die hij met zorg bewaart in speciaal op maat gemaakte houten kisten in zijn wijnkelder. Inmiddels zitten Giorgio (73) en Annie (72) 44 jaar in het vak en is hun restaurant een legende geworden. Voor hen is dit geen werk meer, maar een levensmotto. Staat Florence op uw must see lijst tijdens uw vakantie of stedentrip, dan is een reservering bij Pinchiorri zeker een aanrader. 

Meer lezen over wijn en gastronomie in Toscane? Bezoek op onze website, de beleefpagina Wijn en gastronomie. Wilt u de geuren en smaken van Toscane zelf ontdekken? Wij adviseren u graag bij het op maat samenstellen van uw reis. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons weten wat uw wensen zijn. 

Maak hier alvast kennis met Enoteca Pinchiorri in Florence. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044