Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Fiera del Cioccolato: voor de echte chocoladeliefhebber

Dat Italianen erg van zoetigheid houden, is zo goed als algemeen bekend. En dus is het niet verwonderlijk dat ze er speciale evenementen aan wijden, zoals de Fiera del Cioccolato Artigianale (beurs van handgemaakte chocolade) in Florence. Deze vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 21 februari. Het is inmiddels de elfde editie van het evenement.

Fiera del Cioccolato: voor de echte chocoladeliefhebber

Chocoladeliefhebbers van jong tot oud kunnen tijdens dit evenement hun hart ophalen. Tientallen chocolatiers zullen er hun kunsten vertonen en bezoekers kunnen er workshops volgen en uiteraard ook chocolade proeven. Diverse foodbloggers zullen tijdens het evenement meer vertellen over wat je allemaal met chocolade kunt en hoe gezond het eigenlijk is.

Chocoladefabriek
Wist u overigens dat er in Toscane ook een heuse chocoladefabriek te vinden is? Even buiten het plaatsje Pontedera ligt de fabriek van Amedei, die alle mogelijke chocoladeproducten maakt. Van bonbon tot smeltchocolade. Ook zeker een bezoekje waard (op reservering), mocht u toch al in de buurt zijn.

 

Amedei ontbreekt natuurlijk ook niet tijdens de Fiera del Cioccolato, naas talloze andere bekende Italiaanse producenten. Het evenement vindt plaats op het Piazza Santa Maria Novella in Florence en is vrij toegankelijk voor bezoekers. De stands zijn in de weekenden geopend van 10.00 tot 22.00 uur, op weekdagen tot 20.00 uur. Uiteraard is het mogelijk om chocolade te kopen als een zoet aandenken voor het thuisfront.

 

Wilt u een verblijf in Toscane combineren met een bezoekje aan de Fiera del Cioccolato Artigianale? Neem dan contact met ons op, we adviseren u graag bij het op maat samenstellen van uw reis.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2023 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044