Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Florence Bike Festival: de groene long van Florence in het teken van fietsen

Van 17 tot en met 19 april staat Florence drie dagen lang in het teken van de wielersport. In het Parco delle Cascine worden tijdens Bifici (Florence Bike Festival) de nieuwste snufjes op het gebied van fietstechniek getoond, maar daarnaast ook vintage fietsen en onderdelen. En omdat het evenement in Italië plaatsvindt, wordt ook de inwendige mens niet vergeten en zijn er proeverijen van diverse lokale specialiteiten.

Florence Bike Festival: de groene long van Florence in het teken van fietsen

Grootser
Wie liever zelf op de trappers staat kan meerijden met een van de toertochten of wedstrijden die vanuit het park vertrekken. Of een les BMX volgen om zo meer te weten te komen over deze bijzondere fiets. Tijdens deze derde editie, die samenvalt met de 150e verjaardag van de stad Florence, pakt de organisatie nog grootser uit dan bij de vorige twee. Achterliggend doel is om nog meer Italianen op de fiets te krijgen.

Parco delle Cascine
Het is niet voor niets dat de organisatie van Bifici koos voor het Parco delle Cascine als locatie. Dit park wordt door de Florentijnen ook wel het Florentijnse Central Park genoemd en is het grootste stukje natuur in de stad: maar liefst 160 hectare. Het ligt direct naast de rivier de Arno. De familie De’Medici gebruikte het park om te jagen en om vee te houden, maar in de loop der tijd werd het een openbaar park. Het huidige gemeentebestuur heeft grootste plannen voor het park en wil er onder andere restaurants en een bezoekerscentrum vestigen. Ook voor wie wat minder geïnteresseerd is in fietsen dus een bijzondere plek om te bezoeken.

 

Het Florence Bike Festival wordt op 19 april afgesloten met de Gran Fondo van Firenze. Een wegwedstrijd over 140 km. De deelnemers worden op zondag na de finish verwelkomd met een Pasta Party. Het parcours gaat o.a. over het circuit van Mugello en eindigt met een stevig klim van 700m over de Via Salviati.

Video:

Florence Bike Festival, van 17 t/m 19 april in het Parco delle Cascine in Florence. Tritt biedt diverse accommodaties aan in de omgeving. Neem contact op voor meer informatie.

                    

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044