Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Florence tips - plekken om tot rust te komen

Plannen voor een city trip naar Florence binnekort? Wie een stad bezoekt heeft af en toe behoefte aan een kleine pauze. Naast mooie pleinen vol barretjes en terrasjes, heeft Florence ook een aantal mooie tuinen in de aanbieding voor een heerlijke rustpauze. Twee van deze tuinen hebben een gratis entree en liggen vlak naast elkaar.

Florence tips - plekken om tot rust te komen

Florence tips - De Iris tuin

De Iris is het symbool van Florence, dus het is geen verrassing dat er een hele tuin compleet is gewijd aan deze bijzondere bloem. Irissen bloeien uitbundig in het voorjaar en dus is het vooral de moeite waard om eind april of begin mei de Iris tuin te bezoeken tijdens een bezoek aan Florence. Als de Irissen zijn uitgebloeid blijft het een rustige plek, met schaduw en veel groen.

Elk jaar worden er nieuwe soorten Irissen bijgeplant in de tuin en er vindt ook een competitie plaats. Er zijn natuurlijk de bekende paars/blauwe Irissen, er zijn er met veel verschillende kleuren allemaal in één bloem, en er zijn bijna zwarte die heel bijzonder zijn. Verder kun je zo ongeveer elke kleur onder de regenboog hier wel in bloemvorm terugvinden.

De Iris tuin ligt naast Piazzale Michelangelo, het plein vanwaar je een schitterend uitzicht over Florence hebt. Ben je in het centrum van Florence dan moet je dus wel even klimmen om er te komen, maar een bezoek aan piazzale Michelangelo is sowieso zeer de moeite waard! (geen zin om te klimmen…, je kunt ook een bus nemen, zie onder). De Iris tuin ligt, als je naar het centrum van Florence kijkt, rechts van de Piazzale (Giardino dell’Iris).

Florence tips - De Rozentuin

De Rozentuin van Florence is een schitterende tuin, veel mooier dan de Iris tuin èn er is ook meer te zien dan alleen rozen. De tuin (in het Italiaans: Il Giardino delle Rose) bevindt zich op meerdere niveau’s en staat ook vol bijzondere beelden, veelal modern. Er staan overal banken en er zijn goed onderhouden grasveldjes, ideaal om even languit van de rust te genieten. Verder zijn er, het zal geen verrassing zijn, volop rozen met daarbij duidelijk aangegeven hoe ze heten. Er zijn zo’n 400 soorten rozen te vinden en 1200 andere botanische planten. Een uitstekende inspiratiebron om voor de tuin thuis een nieuwe roos te ontdekken, dat wordt dan een roos met een verhaal natuurlijk!

Rozen bloeien het meest uitgebreid in het voorjaar, maar sommige rozen bloeien ook daarna lang door en deze tuin is zeker ook een bezoek waard buiten het bloeiseizoen. Het uitzicht vanaf de rozentuin over Florence is fenomenaal en het is een oase van rust te midden van deze altijd drukke stad. Je ziet er dan ook regelmatig Italianen een boek lezen, alsof ze in hun eigen tuin zitten, heerlijk ontspannen en genietend van het weer.

De Rozentuin heeft ook een kleine tuin in Japanse stijl, helemaal onderaan (geschenk van zusterstad Kyoto aan Florence). Deze is wat klein om een goed gevoel van deze typische stijl te krijgen, maar het is toch interessant om even doorheen te lopen.

De rozentuin ligt aan de linkerkant van Piazzale Michelangelo (gezien al uitkijkend over de stad). Je kunt er ook komen vanaf het centrum van Florence zonder eerst helemaal omhoog te moeten lopen naar de Piazzale, maar aan een beetje stijgen ontkom je niet….

Zoals al gezegd, beide tuinen kunnen ook met de bus worden bezocht, neem de bus naar Piazzale Michelangelo en stap daar uit. Bussen 12 en 13 vertrekken vanaf het centrale station van Florence richting het Piazzale.

En onder de noemer 'als je er toch bent... ' nog een van onze Florence tips, als je eenmaal op de Piazzale bent vergeet dan ook niet de kerk van San Miniato al Monte te bekijken, schuin aan de overkant en nog nét iets hoger gelegen. Een schitterende kerk, deel van een wereldberoemd klooster.

Bekijk onze vakantiewoningen in de omgeving van Florence, of mail ons voor advies, toscane@tritt.nl. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044