Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Griezelen in Florence

Het van oorsprong Angelsaksische Halloween begint langzaam door te dringen tot Italië, waarbij het nog voornamelijk een feest voor kinderen en jongvolwassenen is. De dagen erna, Allerheiligen en Allerzielen, zijn bovendien feestdagen waarop Italianen er zelf ook op uit trekken. In Florence zijn er tijdens Halloween (op 31 oktober) diverse activiteiten voor wie een weekend wil griezelen.

Griezelen in Florence

 

 

Halloween Run komt aan bij de derde editie; een enge rit die vanaf Cascine Park moet worden gehouden. Twee geplande routes; een van 5 km lange trastreg en geesten en een familie-run van 3 km geschikt voor kinderen en gezinnen.

Er zijn ook prijzen voor de beste maskers, dus het is raadzaam om thematisch te kleden.

 

Vier Halloween in Florence

Het van oorsprong Angelsaksische Halloween begint langzaam door te dringen tot Italië, waarbij het nog voornamelijk een feest voor kinderen en jongvolwassenen is. De dagen erna, Allerheiligen en Allerzielen, zijn bovendien feestdagen waarop Italianen er zelf ook op uit trekken. In Florence zijn er tijdens Halloween (op 31 oktober) diverse activiteiten voor wie een weekend wil griezelen. Een selectie van de leukste evenementen:  


Florence Ghost Walk 


Twee verklede gidsen leiden je door de stad, terwijl ze enge, waargebeurde verhalen over Florence vertellen. Zo zie je de stad op een hele andere en spannende manier. Je krijgt bovendien de kans om ’s avonds het Palazzo Vecchio te bezoeken, dat in het donker best spookachtig kan zijn. De tour wordt dan ook afgeraden voor kinderen onder de 10 jaar.


Spookhuis bij Festa Theatre 


Veel barretjes organiseren iets voor Halloween, waaronder ook Festa Theatre. De zaak wordt omgebouwd tot een waar spookhuis en heeft acteurs ingehuurd om je de stuipen op het lijf te jagen, terwijl je van je drankje geniet. Iedereen tussen de 8 en de 80 jaar is welkom, tegen een donatie van 5 euro. 


Halloweendiner 


Diverse restaurants bieden diners aan in Halloweenthema. Als je in Florence bent met Halloween houdt dan de affiches en websites van de lokale restaurants in de gaten voor de Halloween diners. 

 

Halloween Run


Vanaf Cascine Park wordt er ieder jaar een Halloween Run gehouden. De Run bestaat uit twee routes van 3km en 5km geschikt voor kinderen en volwassenen. Kom wel verkleed want er zijn prijzen voor de beste maskers! 
 

Via Del Pollaiolo


Vanaf 18.00 uur worden er diverse enge activiteiten die uitmonden in het 'Weerwolven van Roccascura' spel georganiseerd voor kinderen in de Via Del Pollaiolo in hartje Florence. Tegerlijkertijden bieden 'Blu Profumeria' en 'Sei di Cuori' workshops voor de ouders aan onder het genot van een lekker apperitief. 
Deze evenementen zijn gratis, het weerwolven spel is geschikt voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar (reserveren is verplicht).

 

 

Tritt – Case in Toscane biedt diverse accommodaties aan in de buurt van Florence. Wij adviseren graag bij het samenstellen van een Halloweenweekend in de stad.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044