Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Grotta di Nettuno; de mooiste grot van Sardinië en Europa

Ten westen van Alghero, op de punt van Capo Caccia, vind je de wereldberoemde grot: Grotta di Nettuno (letterlijk vertaalt: Grot van Neptunus) en wordt gezien als de mooiste grot van de meer dan 300 grotten in Sardinië. Hij blijkt zelf zo prachtig, dat hij behoort tot de mooiste van zijn soort van heel Europa`.

Grotta di Nettuno; de mooiste grot van Sardinië en Europa

Je kan de Grotta di Nettuno op twee manieren bereiken. Zo kan je gebruik maken van een comfortabele boottocht of je rijdt met de auto naar het pad met 654 treden (Escala del Cabirol) die langs de steile rots is geplaats en vervolgens treetjes tellen..... Maar waar ligt deze prachtige grot eigenlijk?

Ligging

De Grotta di Nettuno ligt vlakbij de mooie stad Alghero in de provincie Sassari. Grotta di Nettuno is te vinden in de kaap Cappo Caccia, wat ongeveer 25 kilometer vanaf Alghero is gelegen. Vanuit de havens van Alghero kan je deelnemen aan de boottocht naar de grot. Ook kan je met de auto naar de vuurtoren rijden, waar je de trap kan nemen. De trap met 654 treden met geweldige vergezichten.

Geschiedenis

Al 100 miljoen jaar is er bij de Capo Caccia een proces aan de gang. Dit proces van erosie van onder andere wind en heftige golven tovert de rotsen om tot ware kunst. De Grotta di Nettuno is in de 18e eeuw ontdekt door een paar lokale vissers, maar zij hebben de grot niet verder verkend. Dit heeft de bekende Britse kapitein Smith later gedaan.

Boottocht

In een half uur vaar je langs de schitterende Porto Conte baai richting de Capo Caccia. Hoe dichter je de Cappo Cacca nadert, hoe indrukwekkender de kliffen en hoe dieper de baaien worden. Langs deze kliffen en baaien vaar je naar de Grotta di Nettuno.

Je krijgt uiteraard ook een interessante rondleiding door de grot waar enkele hoogtepunten zijn. Deze hoogtepunten zijn een binnenmeer van zoutwater, Lago Lamarmora en de sprookjesachtige Sala delle Trine e dei Merletti, die bestaat uit duizenden gekristalliseerde formaties.

Wanneer je in de buurt bent, neem dan zeker een kijkje. Of dit via het pad of via de boottocht is, je bent zeker onder de indruk van het moois wat de grot te bieden heeft. Het magistrale van Sardinië is dan ook in Grotta di Nettuno terug te vinden, houd je fototoestel dus bij de hand! 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044