Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Hardloopevenement in Toscane: Eroica

L' Eroica begon als een wielerevenement. Inmiddels is er ook een hardloopversie die op 4 oktober zijn zesde editie heeft.

Hardloopevenement in Toscane: Eroica

Wanneer het Toscaanse platteland zijn herfstkleuren krijgt is het een bijzondere omgeving om in te sporten. In een van de mooiste plaatsjes, Gaiole in Chianti, vindt dan een hardloopevenement plaats met een lange geschiedenis. 1997 was het jaar waarin het retro fietsevenement L’Eroica het levenslicht zag. De gelijknamige stichting stelde zich tot doel om de gravelwegen van Toscane te behouden en te promoten. Op vintage fietsen snelden de deelnemers over de wegen van de Chiantistreek.

L’Eroica Running
Inmiddels heeft L’Eroica zijn 17e editie gehad. In de loop der jaren werd het fietsevenement zo populair dat de organisatie vier jaar geleden besloot om ook een hardloop- en nordic walkingvariant te organiseren. Dit jaar verwelkomt de streek dan ook voor de vierde keer duizenden lopers die meedoen aan L’Eroica Running. L’Eroica Running kent twee gedeelten: dat voor de profs en dat voor de amateurs.
 
Profs
De klassieke afstanden zijn 65 km (supermarathon) en 42.195 km (marathon). Daarnaast is er de mogelijkheid om in te schrijven op de Duplex (21+21 km). Wie na de fietsversie ook nog wil rennen kan meedoen aan de biathlon: de gecombineerde marathon (205 km op de fiets en daarna de marathon ) en de gecombineerd extreme marathon (205 km op de fiets en daarna de ultramarathon). Het fietsgedeelte is al wel verreden in oktober.
 
Amateurs
Voor de amateurs zijn er zoals ieder jaar de niet-competitieve 6 en 12 kilometer. Zij lopen deels hetzelfde parcours als de deelnemers aan de Nordic Walking van 10 km, waarvan 7 km onverhard is. Uiteraard is er in iedere categorie een prijs voor de snelste deelnemer.
Inschrijven voor L’Eroica Running kan tot en met 28 oktober. Inschrijfkosten variëren per gekozen afstand. 
 
Verblijf
Niet geheel ontoevallig bevindt zich in deze streek Agriturismo Le Stelle. Het ligt op een steenworp afstand van het parcours en is dus de perfecte uitvalsbasis voor wie deel wil nemen aan L’Eroica Running. Voor en na de race is het hier heerlijk genieten van rust en ruimte, temidden van de glooiende groene heuvels. 
 
 
 
 

 

 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044