Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Heet, heter, heetst in Toscane!

De temperaturen lopen op in Toscane. Lees hier meer informatie over hittegolf voorspellingen en zuinig waterverbruik.

Heet, heter, heetst in Toscane!

In de zomer kunnen de temperaturen in Italië en zeker ook in Toscane en het zuiden van het land oplopen tot wel 40°C graden. Indien er op meerdere dagen achtereen sprake is van hoge temperaturen spreken we van een hittegolf. Als dit gepaard gaat met hoge luchtvochtigheid en sterke zonnestralen is het van belang je hiertegen goed te beschermen en te veel zonnestralen te vermijden. (header foto: Gerd Altmann via Pixabay). 

Hittegolf Toscane - Italië

Het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid publiceert in de zomer (tussen mei en september) daarom dagelijks voor 27 grotere steden in heel Italie een zogenaamd hittegolf overzicht die het risico niveau voor de gezondheid aangeven. Het overzicht gaat  uit van 4 niveaus die met kleurcodes worden aangegeven t.w. groen, geel, oranje en rood.

Groen – niveau 0, geen risico voor de gezondheid

Geel – niveau 1, hou rekening met opkomende warmere periodes die vooraf kunnen gaan aan een hittegolf

Oranje – niveau 2, hoge temperaturen en metereologische omstandigheden die bij sommigen van invloed kunnen zijn op de gezondheid

Rood – niveau 3, hittegolf. Houdt 3 of meer dagen aan en kan risicovol zijn voor de gezondheid

Bekende steden op de lijst zijn Rome, Milaan, Genua, Florence, Perugia, Cagliari, Palermo, Bari en Turijn.

Wat te doen bij een hittegolf

Bekijk de tips van het RIVM; of bekijk hier veelgestelde vragen over een hittegolf op de site van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid. 


Heerlijk zwembad bij residence Colli Verdi, Riparbella 

Droogte

Daarbij kampt Italie ook met een grote droogte. Om de watersituatie beter te beheersen is het in Toscane al enkele weken niet toegestaan om water te gebruiken voor andere doeleinden dan huishoudelijk gebruik. Dit betekent o.a. dat tuinen niet besproeid mogen worden en irrigatiesystemen zijn uitgeschakeld. Tuinen bij de accommodaties zullen daarom wellicht niet altijd op zijn mooist zijn, goed om rekening mee te houden. Daarbuiten zijn er nog geen consequenties voor toeristen. 


Mooi opgezette residence met comfortabele appartementen Tenuta Paradiso, Gambassi Terme, Toscane

Duurzaam op vakantie

Gezien de watersituatie is het goed om aandacht te hebben voor duurzaam vakantievieren, wees ook bij je accommodatie zuinig met water, douche niet te lang. En wat thuis ook geldt, ga je op stap, doe dan het licht en de airco uit.

 

Buona Vacanza!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044