Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Het feest van de kersen; Sagra delle Ciliege

Ook dit jaar gaat de traditie voort: het feest van de kersen. Eind mei, begin juni wordt dit feest gevierd op meerdere plekken in Sardinië. We hebben er 3 steden tussenuit gepakt: Villacidro (Medio Campidano), Lunusei (Ogliastra) en Bonarcado (Oristano). Het evenement is gewijd aan Ciliegie, kersen.

Het feest van de kersen; Sagra delle Ciliege

Ook dit jaar gaat de traditie voort: het feest van de kersen. Eind mei, begin juni 2016 wordt dit feest gevierd op meerdere plekken in Sardinië. We hebben er 3 steden tussenuit gepakt: Villacidro (Medio Campidano), Lunusei (Ogliastra) en Bonarcado (Oristano). Het evenement is gewijd aan Ciliegie, kersen. 

Villacidro, Medio Campidano

Het programma is vol activiteiten en er is voor ieder wat wils. In Villacidro vindt het evenement plaats op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016. Op zaterdag 17:00 is de officiële opening van het festival. Om 19:30 uur is er een theatraal optreden en om 21:30 zal de tent sluiten. Zondagochtend 9:00 uur is de opening van exposities, er zijn verschillende kraampjes waar u een kijkje kunt nemen. Om 9:10 uur vindt de motorrally van de kersen plaats. Rond het middaguur wordt er een proeverij geserveerd van verschillende lekkernijen uit de streek. Het optreden van de bekendste band van Villacidro wilt u niet missen, zij spelen om 18:00 uur wat leuke Sardijnse muziek voor u. Net als op zaterdag sluit het feest om 21:30 uur. 

Bonarcado, Oristano

Ook in Bonarcado zijn er leuke dingen te doen. In tegenstelling tot Villacidro vieren de Sarden in Bonarco het feest op 1 dag, namelijk 2 juni. Het feest begint om 9:00 uur, iedereen verzamelt bij de uitgang van Bonarcado per Paulilatino. Vervolgens is er een georganiseerde excursie; “Bonarcado, landschappen en archeologie” die wordt begeleid door de archeoloog van de universiteit van Sassari, Giuseppe Maisola. Rond 10:00 uur is de officiële opening van het festival Sagra de sa Cariasa Bonarcadesa, met verschillende tentoonstellingen van kersen. Om 13:00 uur kan er geluncht worden, er worden allerlei Sardische lekkernijen aangeboden voor slechts € 10,-. De middag staat in het teken van muziek en dans op het plein, vanaf een uur of 16:00 staat Gianni Ore klaar om iedereen te entertainen. Een heerlijke wijnproeverij van kersen zal starten om 17:30 uur. In de buurt van Binzola is een tentoonstelling van hedendaagse kunst waar 30 kunstenaars deel aan nemen. ’s Avonds wordt de muziek verzorgd door een DJ. Al met al een hele gezellige dag! 

Villanova Tulo

Het feest van de kersen in Villanova Tulo wordt ook wel “Sa Festa de sa Cerexia” genoemd. Dit jaar wordt het feest gevierd op zondag 12 juni 2016, dezelfde dag als het feest van San Giuliano Matire. Villanova Tulo ligt in Sarcidano, helemaal aan het einde van Cagliari, op de grens van Oristano en Nuoro. Naast het feest van de kersen, staat dit stadje ook bekend om de Nuraghe. Om 9:30 uur begint het feest met een tentoonstelling van voedingsmiddelen en ambachten. Volksdansen vullen vervolgens om 10:30 uur de straten van Villanova Tulo, begeleid door accordeonist Silvano Fadda. Ook de maskers van s’Urzu en Pimpirimponi van Sadali komen te voorschijn. Rond 11 uur begint het aperitief; een wijnproeverij van kersen uit Villanova Tulo. De locale toeristische vereniging organiseert om 12:00 uur een lunch voor maximaal 500 gasten. Het menu: voorgerecht, hoofdgerecht, kaas, drinken, kersen en likeur. Dat alles voor maar € 10,-. (wel even reserveren van tevoren). Om 15:30 uur komen de dansers weer te voorschijn om je door de straten van het dorp te leiden. Hierna is er een kerkdienst ter ere van San Giuliano Martire, die begint om 17:00 uur. De kerkdienst wordt opgevolgd door een optocht ten ere van San Giuliano Martire, met ridders en folkloristische groepen, wederom begeleid door accordeonist Silvano Fadda. Om 19:00 uur mogen we kersen proeven op het plein en om de avond gezellig af te sluiten speelt er een bandje om 22:00 uur.  

Zin in een vakantie naar Sardinië? Mail ons voor leuke accommodaties, sardinie@tritt.nl. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044