Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Isili - roadtrip vanuit Zuid Sardinie

Wandelen is inmiddels uitgegroeid tot een grote nationale hobby en dat geef je natuurlijk niet zomaar op als je (eindelijk weer) met vakantie bent. Ben je deze zomer naar Sardinie dan kun je hier ook mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld rondom Isili in Zuid Sardinie.

Isili - roadtrip vanuit Zuid Sardinie

In het zuiden van Sardinie vinden we de provincies Sud Sardegna en Metropool Cagliari. Je vindt er heerlijke stranden en natuurlijk de hoofdstad Cagliari.

Isili - trekpleister op de grens van het ruige binnenland van Sardinie 

Ben je toe aan een leuke wandeling waarbij je het binnenland van Sardinie verkent, dan kun je de (huur)auto pakken richting Isili. Het dorp ligt op ca. een uur rijden van Cagliari. Isili ligt op een heuvel, op ca. 500m hoogte op de grens van de provincie Sud Sardegna en de ruige streek Barbagia. Het is een kleine plaats maar door de centrale ligging heeft het een streekfunctie en zijn er o.a. een ziekenhuis, middelbare scholen en andere faciliteiten te vinden. 

Isili - Lago di San Sebastiano

Isili ligt bij het meer van San Sebastiano. Het is een kunstmatig meer wat ontstond toen in de kloof die hier ligt, de Is Barrocus dam werd gebouwd waarin het water uit de Mannu rivier wordt opgevangen.  Het heeft gezorgd voor een mooi landschap. Midden in het meer ligt een eiland met een grote kalkstenen rots en daarbovenop staat het kerkje van San Sebastiano, wat zijn naam heeft verleend aan het meer. Je kunt de kerk bezoeken, echter alleen over het water bijvoorbeeld per roeiboot, kano of kayak (niet gemotoriseerd in elk geval). Naast deze watersportactiviteiten zijn er bij het meer ook plekken om te sportvissen en je kunt er vogels spotten.


Foto: treninoverdedisardegna.it

Langs de oevers van het meer loopt een spoorlijn richting Sorgono waarover de befaamde trenino verde van Sardinie  loopt. Vintage treinen die rijden over een smalspoor met een gemiddelde snelheid van  20km per uur, waardoor je als passagier optimaal kunt genieten van het mooie, groene landschap waar je doorheen komt. Hèt symbool voor ‘langzaam toerisme’. De trenino verde komt langs het onlangs gerestaureerde oude stationnetje van Sarcidano. Vanaf dit station kun je een mooie wandelroute volgen over de oude spoorlijn (niet meer in gebruik), die ooit richting Villacidro liep. Vanaf Isili kun je ook naar de Nuraghe Is Paras wandelen, op ca. 1 km. Deze bijzondere archeologische vindplaatsen kom je overal op Sardinie tegen. De Nuraghe toren bij Isili is met 11m een van de hoogste. Je kunt de toren bezoeken, zeker de moeite waard (ticket kost ca. €3,00).


foto: Trenino Verde Sardegna 

Isili - muren voor klimmers 

We noemden eerder al de kloof bij de dam van Is Barrocus. Je kunt een hike maken door de kloof, de Corrigas Canyon, genoemd naar het stroompje wat er doorheen loopt. De kloof is beroemd en geliefd bij professionele klimmers. Dit geldt voor meer klifs rondom Isili waar in totaal wel zo’n 300 klimroutes te vinden zijn voor alle niveaus, het is een zeer gewilde bestemming voor klimmers uit heel Europa. De klifs hebben er niet alleen een prima hoogte (tot wel 30m) maar hebben ook vaak een enorme overhang, waardoor ‘verticaal’ klimmen mogelijk is, voor klimmers een extra uitdaging. Daar komt bij dat de rots niet glad is maar vol zit met uitsparingen, richels en andere houvastpunten.


Foto: Isili Turismo 

Mocht je na een fikse wandeling een frisse duik willen nemen voor je weer op route gaat, dan kan dat. Isili heeft een mooi, ruim opgezet openluchtzwembad (en ook een binnenbad) waar je kunt relaxen, normaal gesproken elke dag geopend van 10.00 tot 19.00u (zorg wel dat je een badmuts bij je hebt). Het zwembad ligt praktisch tegenover de Nuraghe Is Paras.

Bekijk de volgende 2 tips voor accommodatie in Zuid Sardinie.

Nora Residence is ideaal gelegen aan het eigen prive strand. De comfortabele kamers waaronder familiekamers zijn voorzien van airconditioning en bieden we aan op basis van halfpension, wel zo makkelijk, je hoeft niet op zoek naar een restaurantje maar kunt elke avond aanschuiven in het uitstekende restaurant. De residentie wordt omgeven door een mooi aangelegde tuin en beschikt behalve over een zwembad ook over tennisbanen. Op het strand zijn diverse watersportmogelijkheden beschikbaar. Het hotel is geopend tot half oktober.

Residence Villaputzu ligt bij Villaputzu en Muravera in het zuidoostelijke gedeelte van Sardinie. Het is een vakantiedorp met tal van faciliteiten geschikt voor een gezinsvakantie. Cagliari ligt op ca. 1,5 uur rijden. Het strand ligt voor de deur en je kunt er windsurfen, kanovaren en er worden elke week boottrips georganiseerd. Ook is er een voetbalveldje en een tennisbaan. Er zijn verschillende typen appartementen beschikbaar. De accommodatie is geopend tot 1 november.

 

Bewaar deze tips voor als je weer mag reizen. Ga wijs op reis, check hier mogelijke reisbeperkingen in verband met Covid-19.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044