Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Isola Rossa: voor ieder wat wils

In het hart van de Costa Rossa, waar de zee en de rode tinten van de rotsen samenkomen, ligt het sfeervolle vissersdorpje Isola Rossa. Het gebied rondom Isola Rossa biedt voor ieder wat wils.

Isola Rossa: voor ieder wat wils

In het hart van de Costa Rossa, waar de zee en de rode tinten van de rotsen samenkomen, ligt het sfeervolle vissersdorpje Isola Rossa. Vanuit hier kan je de Gallura ontdekken, van brede zandstranden en afgelegen baaien tot aan de beroemde Aragonese Torens. Dit gebied biedt voor elk wat wils.

Excursies te voet

Liefhebbers van trektochten hebben ruime keuze in dit gebied. Vanaf het Spiaggia Longa (Blauwe Vlag 2022) wandel je langs de kliffen van Li Bicchi Rossi om vervolgens Li Feruli te bereiken. Een andere wandeling start vanuit de baai van La Marinedda (Blauwe Vlag 2022); bij Hotel Marinedda Thalasso & Spa, vanuit hier loop je naar Punta Li Canneddi en het kleinere Cala Canneddi (een van de meest sprookjesachtige stranden van het eiland).

Iets noordelijker, in de buurt van Costa Paradiso is een ander populaire route gelegen; de Sentiero dell’Eremita. Deze twee uur durende route begint bij Li Cossi om vervolgens te eindigen bij Li Tinnari (kiezelstrand met een kleine klif). Onderweg geniet je van fantastische uitzichten en kom je langs tal van verborgen baaien.

Li Cossi  
Credits: Micha Dannhauer 

Excursies over het water

Diegene die zich liever op het water bevinden kunnen de omgeving verkennen per Sup of Kayaka. Dit is misschien wel de beste manier om de meest afgelegen baaien te ontdekken. De baaitjes die je onderweg tegenkomt lenen zich uitstekend voor een verfrissende duik. Sportvissers kunnen onder begeleiding van een gids de wateren van de Golf van Asinara ontdekken. Onder andere vanuit Hotel Marinedda en het Villa Torreruja Resort worden boottochten georganiseerd.

Torreruja Resort

 

Geschiedenis en archeologie

Isola RossaDe Costa Rossa heeft veel meer te bieden dan alleen strand en zee! Zo is de Torre Aragonese, uit de 16e eeuw bij bij Isola Rossa te vinden. Deze toren maakte deel uit van een reeks wachttorens langs de kust, gebouwd met als doel om de kust te verdedigen.

Het platteland tussen de steden Trinità d’Agulto en Aggius is bezaaid met landelijke kerken. Waaronder de San Pietro Martire (op een paar kilometer van Trinità d’Agulto richting La Paduledda) terwijl in de andere richting (richting Aggius vanuit Trinita) drie kleine kerken zijn gelegen; de kerk van San Giuseppe, de kerk van San Antonio Padov en de kerk van San Michele Arcangelo.

Tot slot zijn er voor de liefhebbers van geschiedenis en archeologie ook diverse nuraghi en Domus de Janas te bezoeken. Nuraghi zijn torens die in de bronstijd werden gebouwd. Bezoek bijvoorbeeld de Nuraghe Bastianazzu in La Paduledda. Dan is er ook nog de Conc di Li Fati; een van de vele Domus De Janas verspreid op Sardinië. Domus De Janas zijn in de rotsen uitgegraven grafkamers, onderwerp van talloze legendes. Zo werd er zelfs gedacht dat prachtige kleine wezens (deels heks en deels fee), bekend als de Janas, in deze holtes in de rotsen leefden.

Wil jij weten vanuit welke accommodaties je het gebied rondoom Isolla Rossa kunt ontdekken? Mail ons! Wij helpen je vrijblijvend.  

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044