Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Kerst op Sardinië

Ook voor de Sardijnen staat december, net als voor de Italianen op het vasteland, in het teken van de kerst. Overal zijn kerstmarkten te vinden, met allerhande ambachtelijk vervaardigde kerstcadeaus en gastronomische specialiteiten. Maar er is meer te beleven dan dat. Wil je weten waar de Sardijnen zoal in kerstsfeer komen? Wij hebben de leukste kerstevenementen van Sardinië op een rijtje gezet.

Kerst op Sardinië

Fiera Natale 2016, Cagliari (15-23 december): Een van de grootste kerstmarkten van het eiland. Er zijn diverse kraampjes met zowel culinaire specialiteiten als ook ambachtelijk handwerk. Ruim 5.000 meter aan tentoonstellingen die zijn gericht op fijnproevers of voor diegene die op zoek is naar een origineel kerstcadeau. Ook zijn er shows, workshops, demonstraties en animatie voor kinderen. Toegang gratis. Waar: Plein bij Viale Diaz, Cagliari; Open van 15 december tot 23 december 11.00-21.00 uur. Fiera Natale Sardegna       

Mercatini di Natale, Budoni (8, 9, 10, 17, 18, 20, 21, 22, 23 december): Ook het badplaatsje Budoni (in de provincie Olbia Tempio) heeft een kerstmarkt. Naast diverse kraampjes in de Via Nazionale is er ook vermaak voor zowel jong als oud en op de laatste dag brengt niemand minder dan de Kerstman een bezoekje aan Budoni. Klik hier voor meer info. 

Natale Bosa, Bosa: Bosa is een prachtig, authentiek stadje gelegen aan de westkust van Sardinië in de provincie Oristano. In Bosa vinden verspreid over de maand december diverse kerstconcerten plaats in zowel de kathedraal als in enkele kerken. Op 19 december 2016 vindt de 20e editie plaats van het ‘mirakel van kerstdag’ van 9:00 tot 21:00 uur. Deze dag is gewijd aan de minder bedeelden onder ons, zodat iedereen een zalig kerstfeest kan vieren. Daarnaast is er drie weekenden lang een kerstmarkt op het Piazza IV Novembre, Piazza Costituzione en in de Viale Giovanni XXIII. Hier vind je diverse kraampjes met de meest uiteenlopende kerstcadeaus. Bosa, altijd een bezoek waard. Meer info: http://www.bosaweb.it

Mostra Mercato di Natale dell’Argine, Monserrato (10 en 11 december): Deze kerstmarkt in Monserrato bij Cagliari staat geheel in het teken van ambachtelijke, handgemaakte cadeaus. Een goede plek dus om iets origineels te vinden voor onder de boom. Daarnaast is er beide dagen ook vermaak voor zowel jong als oud, waarbij de Kerstman (met Vespa) niet ontbreekt.  Meer informatie op Facebook: Monserrato (Cagliari).

Eventi e mercatini di Natale 2016 in Alghero (3 december tot 8 januari). Alghero pakt flink uit voor kerst. De stad biedt een heel programma met allerlei kerst festiviteiten wat bij elkaar meer dan € 200.000,00 heeft gekost. Maar het is dan ook overal feest met kerstmarkten, het huis van de kerstman, veel concerten, reuring en gezelligheid. Van 9 tot 11 december wordt Girolio gevierd met olieproeverijen en op 29 en 30 december de Birralguer Winter Edition oftewel het feest van ambachtelijk Sardijns bierbrouwen!  

1 tot 23 december - Winkels Piazza Pino Piras.
Maandag t/m donderdag van 17:00 tot 21:00; vrijdag en zaterdag van 17:00 tot 23:00; zondag van 11:00 tot 22:00 uur.
7 tot 10 december - Torre San Giovanni. Solidariteit kerstmarkt.
17 tot 24 en 27 tot 30 december – kerst op de markt. De kerstmarkt staat tussen de groentemarkt! 

Klik hier voor meer informatie over het Kerstfeest in Alghero. 

                 

Buon Natale!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044