Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Keurmerk voor kwaliteit: de Bandiera arancione

Sinds 1998 kent Toscane een keurmerk voor toeristische kwaliteit: de Bandiera arancione, oftewel de oranje vlag. Wat houdt dit keurmerk nu precies in?

Keurmerk voor kwaliteit: de Bandiera arancione

De Bandiera arancione is het keurmerk van toeristische kwaliteit van de Italiaanse Touring Club, gericht op kleine dorpjes in het binnenland die zich onderscheiden door een uitstekende service en gastvrijheid. Het is bedacht in de provincie Ligurië in 1998. Het keurmerk wordt toegekend op basis van verschillende criteria, waaronder cultureel erfgoed, milieubescherming, gastvrijheid, en de kwaliteit van accommodaties, restaurants en streekproducten.

Tijdelijk keurmerk

Het keurmerk is tijdelijk en plaatsen die een Bandiera arancione ontvangen worden dan ook om de drie jaar gecontroleerd. Het programma heeft als doel om minder bekende plaatsen die wel van grote waarde zijn onder de aandacht te brengen bij toeristen. Juist omdat ze zoveel waarde hebben, vraagt het programma daarnaast om duurzaam toerisme.

Bandiere arancione in Toscane

Vanwege zijn grote historische en culturele waarde kende de Touring Club maar liefst 35 Bandiere arancione toe aan de regio Toscane. Verspreid over heel Toscane kregen steden en dorpen het keurmerk. De plaatsen op een rij:

Terre di Siena
De Terre di Siena (het landschap rondom Siena) staat bekend om zijn overweldigende natuur en wijngaarden. Hier liggen plaatsjes als Castelnuovo Berardenga, Montalcino, Radda in Chianti , MonteriggioniTrequanda en Cetona . Het gebied is eveneens de thuisbasis van Pienza, een van de bijzonderste historische centra van het land dat op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed staat.

Val di Chiana
De Val di Chiana - met plaatsen als Lucignano, Montepulciano en San Casciano dei Bagni - is gevuld met historische schatten en natuurlijke bronnen. Het gebied is onderdeel van de Terre di Siena. Niets beter dan het combineren van een dagje cultuur snuiven met de ontspanning van een spa-stad.

Val d’Elsa
In de Val d' Elsa (eveneens onderdeel van de Terre di Siena) - dichtbij Siena, Florence en Volterra - liggen pittoreske stadjes als Barberino Val d'Elsa, Casole d'Elsa  en Certaldo. Minder bekend dan de grote plaatsen er omheen, maar zeker de moeite waard.

Maremma
Sorano, Suvereto en Pitigliano liggen bij Grosseto in de de Maremma, een streek in het Zuidwesten van Toscane. Tufsteen paden lopen hier langs stenen huizen en kleine steden, omringd door wijngaarden en olijfbomen. Hier vind je Romaanse kerken en een Etruskische necropolis. Een perfecte plek om op zoek te gaan naar het verleden.

Garfagnana
Dompel jezelf onder in de natuur van het Garfagnanagebied, bij Lucca. Hier vind je plaatsen als Barga en Cutigliano. Maak hier een wandeling, probeer traditionele gerechten en geniet van de bijzondere natuur.

Piana di Lucca
Het platteland bij Lucca is de thuisbasis van spa's, villa's met prachtige tuinen en kleine niet te missen plaatsjes als Montecarlo en Collodi. De ideale plek voor een vakantie vol natuur en ontspanning.

 

Vraag  de volledige lijst van plaatsen met een Bandiera arancione aan. Tritt biedt diverse accommodaties aan in (de buurt van) plaatsen met een Bandiera arancione. Zoals: 

San Gimignano - Tenuta di Castel San Gimignano

San Casciano dei Bagni - Villa San Lorenzo

Sorano - Residence Sorano

Bekijk ons volledige aanbod .

 

 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2023 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044