Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Kindvriendelijke uitjes op Sardinië!

Met de kinderen op vakantie naar Sardinië. Als de kinderen het naar hun zin hebben geldt dat vaak ook voor de ouders. Daarom vindt je in deze blog inspiratie voor kindvriendelijke uitjes op Sardinië.

Kindvriendelijke uitjes op Sardinië!

Met de kinderen op vakantie naar Sardinië. Als de kinderen het naar hun zin hebben geldt dat vaak ook voor de ouders. Daarom vindt je in deze blog inspiratie voor kindvriendelijke uitjes op Sardinië.

Waterparken

Wil je eens wat anders dan de zee en het zwembad van je vakantiehuis? Ieder kind van jong tot oud wordt blij van een bezoek aan een waterpark. Op Sardinië zijn drie grote waterparken gelegen.

Ten noorden van Alghero is het Splash waterpark te vinden. De oudere kids kunnen naar hartenlust spelen op dit opblaasbare parcour op de zee. Voor de jonge kids is er een speciaal mini-Splash aquapark.  Splash is geopend van juni tot september en de prijzen varieren van 12 euro voor 2 uur tot 20 euro voor de hele dag speelplezier!

Verder naar het oosten van Sardinië is nabij Baja Sardinia het waterpark Aquadream gelegen. Dit waterpark is een waar waterparadijs! Het waterpretpark staat vol met zwembaden, glijbanen en zelfs een game ruimte waar tafelvoetbal, tafeltennis, mini-basketball en videogames gespeeld kunnen worden! Aquadream is geopend van 16 juni tot 9 september en de prijzen varieren van 15 euro per dag (voor kinderen onder de 130cm en bezoekers ouder dan 65 jaar) tot 20 euro voor de reguliere tickets.

Ben je op vakantie in het zuidoosten van Sardinië? Dan vindt je in Cruxi Lilliu, ten noordoosten van Cagliari het Diverland waterpark. De vele glijbanen en het golfslagbad zorgen dat er geen gebrek is aan beweging bij een bezoek aan dit waterpark. Diverland is geopend van eind juni tot en met begin september en de prijzen varieren tussen de 9 euro (aankomst na 16 uur) en 19 euro voor de gehele dag.

Aquadream, Baja Sardinia


Grotten

Naast de mooie stranden en de heldere zee heeft Sardinië nog meer natuurschoon te bieden. Wat dacht je van de Grotten van Neptunes en de Grotten van Bue Marino? Deze grotten zijn beide uitermaten geschikt om samen met de kinderen te ontdekken. Een bezoek aan een van deze grotten zal voor jouw zoon of dochter zeker het hoogtepunt van hun vakantie zijn!

Nabij Alghero liggen de bekendste grotten van Sardinië de Grotte di Nettuno, oftewel de grotten van Neptunes. De grotten zijn meer dan één kilometer lang en zijn zowel vanaf land en vanaf zee te bereiken. Wil je de grotten van binnen bezoeken, dan kan dit alleen gedaan worden onderleiding van een gids. De rondleidingen per boot zijn leuk om te doen met kinderen van alle leeftijden. De veerboten vertrekken vanuit de hoofdpier in de haven van Alghero en duren circa 3 uur. De rondleidingen vinden van pasen tot oktober plaats.

Aan de andere kant van het eiland, nabij Cala Gonone zijn de Grotten van Bue Marino te vinden. De Grotten van Bue Marino zijn alleen vanaf zee te bereiken en de rondleidingen starten in de haven van Dorgali. De rondleiding brengt je per boot tot 1km ver de grot in. Op deze plek komen het zoete water uit de bergen en het zoute water van de zee samen. De totale rondleiding duurt circa 3 uur en vinden in de maanden mei tot en met oktober plaats. Bij slecht weer zijn de Grotten van Neptunes en de Grotten van Bue Marino niet te bezoeken.

Grotten van Bue Marino


Dierenparken & Aquariums

Sardinië kent geen echte dierentuinen zoals wij die in Nederland kennen. Toch zijn er leuke dagtripjes te maken naar aquariums en ‘dierenparken’ op het eiland.

Op vakantie in de provincie Nuoro? Dan is het Aquarium di Cala Gonone zeker een bezoek waard. Tussen de wateren van het Supramonte gebergte, is op slechts een steenworp afstand van het strand dit aquarium te vinden. Een stranddag aan de golf van Orosei is dan ook goed te combineren met een bezoek aan het Aquarium di Cala Ganone.  

Verder naar het zuiden is in Giba het natuurpark Parco Degli Angeli te vinden. Dit is géén dierentuin zoals wij die in Nederland kennen. In dit natuurpark zijn diverse dier en plantsoorten te aanschouwen. Zo vindt je hier onder andere papegaaien, kamelen, zebra’s maar ook kleinere dieren zoals eekhoorns.  Na een wandeling door het park kan er in het restaurant met speeltuin heerlijk gegeten worden. Van maart tot en met september is het park ieder weekend geopend en in de zomermaanden zelfs dagelijks.

Net als in Cala Ganone is er ook in Alghero een aquarium te vinden het Mare Nostrum Aquarium. Maar wat nog veel leuker is dan dit aquarium is het Butterfly House iets verder naar het binnenland in Olmedo! De naam zegt het al, het huis van de vlinders. In een subtropische omgeving zijn meer dan 400 vlinders te vinden. Vervelen hoef je je zeker niet bij het Butterfly House, naast de subtropische ruimte zijn er ook twee zwembaden, een speeltuin en een wellness met sauna en whirlpool. In de herfst en winter is het Butterfly House gesloten voor publiek, maar vanaf maart 2020 kan je er weer terrecht. Zie voor entreetickets de website. 

Butterfly House,  Olmedo


 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044