Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

La festa della Donna - internationale vrouwendag

Op 8 maart wordt in heel Italië internationale vrouwendag gevierd.

La festa della Donna - internationale vrouwendag

Het doel van internationale vrouwendag was vroeger om aandacht te vragen voor economische zelfstandigheid, geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Deze waarde is vandaag de dag min of meer verloren gegaan. Oorspronkelijk is het vieren van internationale vrouwendag ontstaan in de Verenigde Staten. In Nederland vieren we Vrouwendag sinds 1912. In Italië werd internationale vrouwendag voor het eerst gevierd in 1922.

Mimosa 
De mimosa plant, in het Nederlands: Kruidje-roer-mij-niet, is het symbool geworden van de vrouw. Mimosa is een gele bloem uit de vlinderbloemenfamilie die in Italië spontaan groeit en rond 8 maart in bloei staat. Vandaar de link met vrouwendag. Op internationale vrouwendag geven mannen deze bloem aan hun vrouwen en moeders. Ook vrouwen delen deze plant onderling met elkaar en spreken een gelukswens uit. 

Tegenwoordig is internationale vrouwendag een goed excuus om weer eens samen te komen met vriendinnen of vrouwelijke collega’s om een hapje te eten. Bars en restaurants zijn tijdens dit evenement het domein van de vrouw en er worden vaak speciale menu’s aangeboden. Veel mannen laten zich daar niet door afschrikken en zien deze dag als hét moment om een vrouw te versieren. 

Mimosa is ook de naam van een cocktail. Het is een simpele maar heerlijke cocktail die bestaat uit gelijke helften sinaasappelsap en champagne. Eigenlijk kun je elke vruchtendrank gebruiken, als je grapefruit bijvoorbeeld lekker vindt, gebruik je grapefruitsap! 

 

Sardinie vakantie met een heerlijke cocktail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tritt wenst je alvast een hele gezellige vrouwendag met je vrouw / beste vriendin / tante / oma of allerliefste buurvrouw! Salute! 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044