Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

La Festa della Mamma!

10 Mei is het zover; Moederdag. Wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeau? Wij geven je het recept tot succes!

La Festa della Mamma!

10 Mei is het zover; Moederdag. Ook de italianen vieren op deze dag moederdag! Deze dag wordt la mamma door de kinderen verrast met een cadeau. Wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeau? Wij geven je het recept tot succes!

Zelfgemaakte Cantuccini

Italië staat naast de vele cultuurschatten en prachtige natuur ook bekend om haar overheerlijke gastronomie. Denk bijvoorbeeld aan cantuccini. Dit zijn typische Toscaanse amandelkoekjes en worden veelal gegeten in combinatie met een glas Vin Santo. Ook op moederdag vallen Italiaanse lekkernijen altijd goed in de smaak. Je kan deze als van zelfsprekend kopen in een delicatessenzaak, maar je kan er ook voor kiezen om zelf cantuccini te maken.

Benodigdheden:

  • 1 losgeklopte eierdooier
  • 1 groot ei
  • 1 mespuntje zout
  • 1 theelepel honing
  • 1 zakje vanilliesuiker
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram bloem
  • 100 gram amandelen (nog niet ontveld)

Verwarm de oven voor op 160°C en kneed ondertussen een deeg van de bloem, de kristalsuiker, het bakpoeder, de vanillesuiker, het zout, de honing en het ei. Hak vervolgens de amandelen grof en meng deze door het deegmengsel heen. Vervolgens rol je vier lange dunne staven van het deeg. Leg deze op een vel bakpapier op de bakplaat in de oven en bestrijk ze met een beetje eigeel. Vervolgens bak je ze 20 minuten op 160°C.

Cantuccini

Binnen één tot twee minuten nadat je de plaat uit de oven haalt dien je de staven in schuine stukjes te snijden. Na twee minuten zijn de staven te hard geworden om nog in stukken te snijden. Nadat je de koekjes hebt gesneden draai je de temperatuur van de oven terug naar 130°C. Tot slot bak je de koekjes in 15 minuten goudbruin en knapperig.  

Bewaar de koekjes in een afgesloten pot. Je kan de pot ook leuk inpakken in een ‘verwenpakketje’ samen met andere (zelfgemaakte) cadeautjes en een handgeschreven kaart. Succes gegarandeerd!  

Cantuccini

Tritt Tip: Wij delen hieronder een Italiaans gedichtje voor op je kaart!

"Ogni mamma somiglia ad una stella.

Ma tu, mammina cara,

Sei sempre la più bella!"

Elke mama lijkt op een ster.

Maar jij, mijn lieve mamaatje,

Bent de allermooiste!

Geen tijd om het zelf te maken? Koop de lekkerste cantuccini dan online of in een van de Italiaanse delicatessen winkels bij jou in de buurt.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044