Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Le Salse del Cuore

Ben jij een liefhebber van de Italiaanse keuken én ga jij komende zomer op vakantie naar Toscane? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan Mediterranea Belfiore in Cecina.

Le Salse del Cuore

Ben jij een liefhebber van de Italiaanse keuken én ga jij komende zomer op vakantie naar Toscane? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan Mediterranea Belfiore in Cecina. Neem deel aan een  rondleiding en geniet van heerlijke huisgemaakte versnaperingen. Lees snel verder om meer te weten te komen over de lekkerste biologische producten die hier gemaakt worden!  

Volg je hart

Mediterranea Belfiore is een conserveringsbedrijf gelegen in Cecina, dat met behulp van hun moeder wordt gerund door de drie zusters Simonetta, Emiliana en Antonella Ciarlo. Hun vader, Donato, startte het bedrijf in 1952. Hij koos ervoor om tomaten te gaan verbouwen op het landgoed van de familie, vandaar ook de naam ‘Ciarlo’ voor het bedrijf. Vanwege het lage inkomen wat het in die tijd opleverde kozen veel boeren ervoor om te stoppen met de landbouw. Donato koos er echter voor om een kleine drankfabriek te openen naast zijn landbouwactiviteiten. Hierdoor kon hij kennis en ervaring opbouwen. Uiteindelijk leidde dat er in 1974 toe dat Donato een fabriek opende waarbij ingeblikte tomaten werden geproduceerd volgens traditioneel recept.

In 1989 besloot het bedrijf over te schakelen naar het biologisch telen, en sinds 1996 produceert het bedrijf enkel biologisch geteelde tomaten in blik. Vanaf dat jaar sloten de drie zusters zich aan bij het management en nadat Donato vanwege gezondheidsrenenen moest stoppen met werken zetten zij zijn werk voor met veel energie en vastberadenheid. Donato stief in 2001 waarna de zusters Simonetta, Emiliana en Antonella het familiebedrijf overnamen. Anno 2019 produceert het bedrijf diverse pastasauzen, artisjokken en pesto.
 

Salse del Cuore

De tomaten van het landgoed worden gebruikt om pastasauzen van te maken ‘ Salse del Cuore’. Tijdens het hoogtepunt van de zomer worden de tomaten geplukt. In deze periode beschikken de tomaten over hun zoete karakteristieke smaak. Om de versheid en de geur van de rijpe tomaten te behouden dient het verwerken zo snel mogelijk plaats te vinden. Zelfs de overige ingrediënten, zoals knoflook, ui, selderij, chili en wortel, zijn altijd vers. Binnen 24 uur na oogst zijn alle ingredienten verwerkt tot heerlijke pastasauzen.
 

De smaken van de Ciarlo Familie

 Naast de overheerlijke pastasauzen produceert de familie Ciarlo ook heerlijke pesto’s volgens eigen traditionale recept. Het geheim van hun pasta receptuur is de relatie tussen de klassieke ingrediënten. Zo is parmigiano het belangrijkste ingrediënt, deze parmigiano past perfect bij de basilicum, knoflook, pijnboompitten en extra vierge olijfolie. Ook bij de productie van de pesto’s worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt. Na het openen van de pot zal de onmiskenbare geur van de ingrediënten al je zintuigen prikkelen waardoor het onmogelijk is om de verleiding te weerstaan! De verste ingrediënten onderscheiden dit pure product van andere pesto’s. Deze pesto’s zijn ongepasteuriseerd en dienen daarom al voor het openen in de koelkast bewaard te worden!

De familie Ciarlo produceert nog meer producten. Gegrilde groenten, paprika’s, aubergines, courgettes en andere groenten vormen de basis voor originele recepten voor heerlijke kruidige of zoetzure smeersels met enkel natuurlijke en biologische ingrediënten. Continue wordt de creativiteit van de familie Ciarlo gestimuleerd door de seizoensoogsten, waardoor ideeën constant worden omgezet in nieuwe recepten.

Ervaar en beleef

Voor de echte fijnproevers mag een bezoek aan Mediterranea Belfiore dan ook zeker niet ontbreken. Nabij het strand van Cecina is een bezoek aan Mediterranea Belfiore goed te combineren met een dagje aan de Toscaanse kust. Begin je bezoek aan het landgoed met een rondleiding over het landgoed waarbij je onder andere de fabriek en (indien mogelijk) de tomaten-, en basilicum velden bezoekt. Sluit je bezoek aan Mediterranea Belfiore af met een bezoek aan de delicatessenwinkel op het landgoed. In de winkel zijn de biologische delicatessen van de familie Ciarlo, een grote keuze aan wijn en een breed scala aan geschenkverpakkingen te vinden. Darnaast kan je in de overdekte veranda genieten van heerlijke versnapering waarbij je de huisgemaakte producten kunt proeven onder het genot van alcoholvrije dranken of een heerlijke glas wijn.

Agriturismo Le Gorette

Verblijf bij Agriturismo Le Gorette is een gemoedelijke familie gerunde agriturismo op slechts 800 meter van de Toscaanse kust. Het pijnbomenbos genaamd ‘Le Gorette’ met hierachter de kindvriendelijke stranden liggen op fietsafstand!

Mediterranea Belfiore

Via Guerrazzi – Loc. Cinquantina – Cecina (Livorno) – ITALIA
Tel +39 0586 620555 – Fax +39 0586 622363

Openingstijden:
Maandag tot Zaterdag
8.30 uur– 13.00 uur / 14.30 uur – 19.30 uur
Zon-, en feestdagen gesloten

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044