Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Leonardo Da Vinci: Genie uit de Renaissance nog altijd in de spotlights

De expositie 'Da Vinci the Genius' was onder andere te bewonderen in Rotterdam. Een expositie gewijd aan deze beroemde architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist afkomstig uit de Florentijnse republiek, tijdens de renaissance.

Leonardo Da Vinci: Genie uit de Renaissance nog altijd in de spotlights

De tentoonstelling

De tentoonstelling laat zien hoe vooruitstrevend Leonardo da Vinci (1452-1519) was, in zijn manier van denken maar vooral ook in zijn werken en uitvindingen. Hij was zijn tijd ver vooruit. De expositie ‘Da Vinci the Genius’ is een ware ontdekkingsreis voor jong en oud. Je wordt meegenomen terug in de tijd en ervaart het leven van één van de grootste genieën aller tijden geboren in de regio Florence, Toscane. Op 15 april 1452 werd Leonardo da Vinci geboren in het dorpje Anchiano en hij bracht zijn kinderjaren door in het nabij gelegen dorpje Vinci. De expositie was tot en met 6 januari 2014 in Rotterdam te bezichtigen in het voormalige postkantoor aan de Coolsingel. 

 
 

Familie uitje!

Er zijn in de herfstvakantie tevens kinder- en familieworkshops. Leer het perfecte vouwvliegtuigje te maken of ontwerp uw eigen parachute, net zoals Da Vinci dat deed. Leer ook verf maken op de manier waarop Leonardo dat deed. Kortom, creatief plezier voor jong en oud!

 

Zoveel geleerd, ontdek Da Vinci vervolgens in Toscane!

Dichtbij de geboorteplaats van Leonardo da Vinci in de Toscaanse heuvels rond Vinci, ligt Agriturismo Borgo Gugnani.Deze agriturismo is gelegen in de provincie Florence en biedt vele mogelijkheden. Het complex is ruim opgezet, omgeven door een parkachtige tuin en omvat 15 appartementen verdeeld over twee gebouwen, heerlijk rustig en mooi gelegen net buiten Cerreto Guidi. Met veel buitenspeelruimte en een apart kinderbad is deze locatie ook zeer geschikt voor kinderen. Er zijn ook mountainbikes beschikbaar om de prachtige omgeving per fiets te verkennen. Wandelen kan natuurlijk ook.

 

Waar the genius nog altijd voelbaar is in Vinci

Musea Leonardo da Vinci
Museo Leonardiano bestaat uit twee verschillende delen: Palazzina Uzielli en Castello dei Conti Guidi. In dit museum zijn verschillende ontwerpen terug te vinden van zijn machines en modellen die Da Vinci ontwierp. Een echte Leonardo da Vinci fan moet dit een keer gezien hebben.

Museo Ideale Leonardo da Vinci

Dit museum is in 1993 geopend en bevindt zich in de kelders van het kasteel. Er zijn kunstwerken en bijzondere documenten te bewonderen die gemaakt zijn door Da Vinci. De schilderijen “La Madonna delle Minime” en “La Maddalena” kun je hier met eigen ogen bezichtigen wat een unieke beleving is.

Casa Natale di Anchiano
Het waarschijnlijke geboortehuis van Leonardo da Vinci is te bewonderen in het nabij gelegen dorpje Anchiano, hiervandaan start ook een mooie wandeling door het gebied. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044