Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Ligurië: het kleurrijke vissersdorpje Camogli

Het is een typisch beeld in Ligurië; de kleurrijk geschilderde huisjes. Een van de pareltjes aan de Riviera di Levante is Camogli. Naast de veelkleurige huisjes en smalle straatjes heeft dit vissersdorpje nog veel meer te bieden.

Ligurië: het kleurrijke vissersdorpje Camogli

Het is een typisch beeld in Ligurië; de kleurrijk geschilderde huisjes. De kust van Ligurië strekt zich uit van de Franse grens, voorbij Genua, tot aan Toscane. Iets ten zuiden van Genua is de Riviera di Levante gelegen. Een van de pareltjes in dit gebied is het vissersdorpje Camogli. Naast de veelkleurige huisjes en smalle straatjes heeft dit pittoreske dorpje nog veel meer te bieden. In deze blog delen wij onze Camogli tips.

Camogli

Tritt Tip: Boottocht naar Camogli, San Fruttuoso en Portofino vanuit Genua via GetYourGuide!

Optische illusies in Camogli

De kleurrijk geschilderde gevels met ‘Trompe-l’oeil’ decoratie – waarbij opzettelijk een optische illusie wordt gecreëerd- zijn kenmerkend voor dit gebied in Ligurië. Tijdens je wandeling door Camogli zal je op verschillende gevels ramen geschilderd zien. Deze muurschilderingen zorgden ervoor dat de gebouwen toch een symmetrisch aanzicht kregen. Een ander mooi voorbeeld van deze decoratiestijl vind je terug in de Santa Maria Assunta Basiliek, in deze basiliek kom je ogen tekort.

Santa Maria Assunta Basiliek San Maria Assunta Basiliek

Het Maritiem Museum in Camogli

Liefhebbers van de zee en geschiedenis kunnen een bezoek brengen aan het Maritiem Museum van Camogli. In dit museum zijn vele merkwaardige schepen in flessen en zeeschilderijen terug te vinden. Ook is er een deel van een Duitse torpedo tentoongesteld die tijdens de Eerste Wereldoorlog een Engels stoomschip tot zinken heeft gebracht.

Fort Dragonara

Tussen de haven en het strand van Camogli ligt het oude fort Dragonara. Dit fort werd in de middeleeuwen gebouwd om het dorp èn de hele regio te beschermen. Vroeger was het fort op een eiland gelegen maar nadat de inwoners voldoende geld hadden ingezameld werd het fort verbonden met de rest van het dorp.

Fort Dragonara

Schilderachtige paden

Enthousiastelingen van trektochten kunnen een van de vele schilderachtige paden volgen die Camogli en Punta Chiappa (een typisch kustplaatsje dat vernoemd is naar de puntige rots die uitsteekt in zee) met elkaar verbindt. Onderweg naar Punta Chiappa kruis je het pad dat naar de San Fruttuoso baai leidt én kom je het idyllische kerkje San Nicolò di Capodimonte tegen.

Grotten Ligurië

Niet alleen wandelaars maar ook duikers kunnen terecht in de omgeving van Camogli. In de omgeving zijn vele grotten te vinden waaronder de Grotta dei Gamberi in Punta Chiappa, die zijn naam te danken heeft aan de vele kleine garnaaltjes die de muren van de grot volledig bedekken. Ook krabben, kreeften en koralen zijn in deze grot te vinden.

San Fruttuoso baai

Een stijle wandeling van 10 km brengt je vanuit de haven van Camogli naar misschien wel een van de meest indrukwekkende baaien van Ligurië: de baai van San Fruttuoso. De abdij van San Fruttuoso is dominant aanwezig in deze kleine baai, deze mag je zeker niet missen tijdens je bezoek aan Camogli en omgeving!

Abdij van San Fruttuoso

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044