Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Middeleeuws festival in Cortona tijdens Pinksteren

Terug in de tijd met de Giostra dell' Archidado.
Cortona herdenkt ieder jaar zijn middeleeuwse geschiedenis tijdens de Giostra dell' Archidado, een festival in het teken van een huwelijk in de 14e eeuw. Het valt samen met Pinksteren, dus een ideaal uitstapje voor wie er even tussenuit wil.

Middeleeuws festival in Cortona tijdens Pinksteren

Eerbetoon

Ieder jaar rond Pinksteren trekt een stoet van mensen in middeleeuwse kostuums door het historische centrum van Cortona, Toscane. Zij doen dit in het kader van de Giostra dell’Archidado, een festival dat een eerbetoon is aan het huwelijk van Francesco Casali, Heer van Cortona, met Antonia Salimbeni, een adellijke dame uit Siena in 1397.       

  

Gouden pijl

Het belangrijkste programmaonderdeel is de kruisboogwedstrijd. Kruisboogschutters uit de vijf wijken (quintieri) van Cortona strijden op het Piazza Signorelli om een gouden pijl (verretta d’oro). Ze mikken daarbij op de zogeheten quintiere. De wedstrijd is onderdeel van de middeleeuwse week die in 1994 voor het eerst gehouden werd. Deze begint dit jaar op zondag 1 juni met een middeleeuwse markt. 

     Op zondag 8 juni (tijdens Pinksteren) vindt de kruisboogwedstrijd plaats. 

Andere activiteiten

Naast de kruisboogwedstrijd zijn er nog diverse andere activiteiten, zoals een optreden van vaandelzwaaiers, een middeleeuwse avond en het naspelen van het huwelijk tussen Francesco Casali en Antonia Salimbeni. Het geheel wordt afgesloten op zondagavond met een middeleeuwse maaltijd. Het festival is gratis toegankelijk.

                                      

Bezoek Cortona

Tritt biedt vele accommodaties aan die uitermate geschikt zijn voor een bezoek aan Cortona, gelegen in de provincie Arezzo. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk zelf op onze website

Tritt – Case in Toscane is specialist in de verhuur van vakantie-accommodaties in Toscane, van vrijstaande villa tot residence tot agiturismo. 

‘Beleef Toscane op z’n best’ laten we u graag ervaren – neem gerust contact op via italie@tritt.nl

 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2023 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044