Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Monte Amiata: wintersport op een uitgedoofde vulkaan in Toscane

De top van de Monte Amiata op 1734 meter hoogte, is slechts het puntje van de ijsberg. De Monte Amiata en haar regio is veelzijdiger dan we met zijn allen dachten. Tijd om op onderzoek uit te gaan met een lokale gids. Vandaag gaan we de berg op!

Monte Amiata: wintersport op een uitgedoofde vulkaan in Toscane

We kijken onze ogen uit terwijl we over de kronkelende weg door het goudkleurige landschap de op een na hoogste berg van Toscane oprijden. Na de Monte Prado (2054 m.), een populaire wintersport bestemming in de Apennijnen (regio Lucca), is dit de hoogste berg van Toscane. We stoppen onderweg bij verschillende uitkijk punten. Vanaf het eerste punt zien we de Val d’Orcia (Siena), bij de volgende stop hebben we uitzicht hebben op de Maremma streek (Grosseto), vervolgens zien we westelijk Umbrië met het Trasimenomeer en op het laatste panorama punt kijken we zuidwaarts richting het meer van Bolsena (Lazio). Onvoorstelbaar dat we 30 minuten geleden nog in de wijngaarden van de Val d’Orica stonden. Ook de pittoreske bergdorpjes met de uitnodigende kerstlichtjes leidend naar de witte bergtop overtreffen al onze verwachtingen.

sportieve vakantie Toscane

Kunnen de latten er al onder?

De eerste sneeuw is net gevallen, de pistes worden voorbereid. Er wordt aankomende dagen meer sneeuw verwacht, de pistes zullen daarom volgende week waarschijnlijk al openen. Het lijkt wel een sprookje. Geweldig toch, skiën op een oorspronkelijke vulkaan? Er zijn in totaal 15 kilometer aan pistes, voor beginners en gevorderden. Daarnaast nog 10 kilometer aan langlauf pistes. Iedereen weet dat je in Italië kunt wintersporten, maar wintersport in Toscane is minder bekend. De Apennijnen in het noorden zijn met een groter pistebereik populair bij de Italianen. 

wintersport Toscane Italië

Is de Monte Amiata geschikt voor mij als wintersport bestemming?

De Monte Amiata is geschikt voor sportieve koppels en families die het massa toerisme willen ontwijken. Aangezien er minder pistes zijn, blijft er genoeg tijd over de pittoreske bergdorpjes en wijngaarden te ontdekken, wijn en lokale specialiteiten te proeven en andere sportieve activiteiten te ondernemen. 

Tip: sportieve vakantie in de meivakantie of herfstvakantie!

Naast de piste ligt een avontuurlijk klimparcours tussen de bomen die het hele jaar door geopend is.  Onze gids vertelt dat er niet alleen in de winter sportieve uitdagingen zijn. De Monte Amiata is een echt hiking en mountainbike paradijs. In de lente, zomer en herfst zijn er maar liefst 215 km aan hike paden en 190 km aan mountainbike routes te ontdekken.

Monte Amiata: zoveel meer dan een wintersport bestemming in Toscane

Met 30 minuutjes zijn we weer beneden. Onze gids heeft heel wat in petto voor morgen, we gaan de omgeving rondom de Monte Amiata ontdekken. Dit houdt in dat we in de regio's Siena, Grosseto en Umbrië zullen komen zonder vele kilometers te maken. We kunnen niet wachten!

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044