Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Naar de markt in Toscane!

Toscane kent een enorme hoeveelheid markten. Van het kleinste gehucht tot de grote stad, overal is er wel eentje te vinden. Naast de gebruikelijke weekmarkten (info overzicht in het blog!) zijn er ook nog enkele bijzondere markten in Toscane. Onderstaand een kleine selectie.

Naar de markt in Toscane!

Mercato Centrale, Livorno
De overdekte markt in Livorno is een van de langstdurende van heel Toscane. Deze vindt namelijk plaats van maandag- tot en met zaterdagochtend. Op de Mercato Centrale, oftewel de Mercato delle Vettovaglie, vind je  allerhande etenswaren zoals vis, vlees, groente en fruit, maar daarnaast ook mooie wijnen en olijfolie. De markt is te vinden op het Piazza Cavallotti, in het centrum van de stad. 
Bekijk de sfeer op de Mercato Centrale in Livorno. 

Mercatino dei Prodotti Biologici e Tradizionali della Val d’Orcia, Pienza
Wie op zoek is naar biologische boodschappen of fraai handwerk kan in Pienza (in de provincie Siena) zijn hart ophalen. Iedere maand vindt daar namelijk de Mercatino dei Prodotti Biologici e Tradizionali della Val d’Orcia plaats. Naast de befaamde Pecorino kaas shop je hier net zo gemakkelijk een schilderij van een lokale schilder. Voor ieder wat wils dus. Bovendien is ook Pienza zelf zeer de moeite waard van een bezoek. Het historische centrum van de stad staat al sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Dit geldt ook voor de streek van de Val d’Orcia. 

Mercato delle Cascine, Florence
Hoewel de meeste toeristen naar de Mercato di San Lorenzo gaan, is de Mercato delle Cascine in Florence net zo interessant. Dit is een van de grootste markten van Toscane, waar je iedere dinsdag allerlei etenswaren, kleding en spullen voor in huis kunt vinden. Hier vind je vooral locals, die hier graag shoppen vanwege de lage prijzen. 

Klik hier voor meer info over de Mercato delle Cascine in Florence. 

Mercato del Carmine, Lucca
Bij deze markt in Lucca is vooral de locatie bijzonder: hij vindt plaats in een voormalige kerk, de Santa Maria del Carmine. Je vindt hier talloze etenswaren, die je dagelijks kunt inslaan. Aangezien de markt pas om 19.30 uur sluit, is het ook een handige plek voor de last minute boodschappen. De openingstijden: De markt is elke dag geopend van 07.00 tot 13.00u en van 16.00 tot 18.30u; in het naseizoen en winterperiode is de markt dicht op woensdagmiddag en in de zomer op zaterdagmiddag.

Mercato dell’Antiquariato, Arezzo, Pisa en Lucca 
Deze markt wordt gezien als de beste antiekmarkt van Italië en strijkt maandelijks in drie verschillende steden neer. Van meubels tot schilderijen en van sieraden tot muziekinstrumenten, je vindt het hier allemaal. Het eerste weekend van de maand vind je deze markt in Arezzo, het tweede in Pisa en het derde weekend in Lucca

Meer info over deze antiekmarkten in Toscane vindt u hier

Wilt u weten wanneer in de omgeving van uw vakantiehuis in Toscane de wekelijkse markt plaats vindt, dan vindt u hier een overzicht per provincie. Klik op de provincie waar u verblijft, vervolgens de gewenste plaats en er volgt een overzicht per plaats. Geheugensteuntje dagen in het Italiaans:
Sabato = zaterdag; Domenica = zondag; Lunedi = maandag; Martedi = dinsdag; Mercoledi = woensdag; Giovedi = donderdag; Venerdi = vrijdag. 


Zin gekregen in een vakantie naar Toscane en een bezoek brengen aan een van deze markten en de vele andere heerlijkheden van Toscane? Wij helpen u graag met het samenstellen van een reis naar Toscane. Neem contact met ons op voor meer informatie, italie@tritt.nl

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044