Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Naar Sardinie met kids

Sardinië is een bestemming die prima geschikt is om met kinderen naar toe te gaan. Er zijn natuurlijk talloze stranden maar ook leuke attracties om uit te kiezen. Wij maakten een kleine selectie van plekken die leuk zijn voor kinderen (en stiekem net zo leuk voor volwassenen....).

Naar Sardinie met kids

Grotte di Nettuno

Bij Alghero vind je indrukwekkende kalksteengrotten die voor het publiek toegankelijk zijn. Je komt er door in de haven van Alghero op een boot te stappen of er per auto heen te rijden. In beide gevallen is het ook mogelijk om vervolgens te voet de grotten in te gaan en de zogeheten geitentrap van 655 uit de rotsen gehakte traptreden te bestijgen (minder geschikt voor kleine kinderen.....) Voor wie wil is er ieder uur een rondleiding met een gids. Meer informatie vind je ook op de website van Grotte di Nettuno

Trenino Verde

Liefhebbers van treinen kunnen zich vergapen aan de Trenino Verde, een stoomtrein die door het prachtige Sardijnse landschap trekt. Hij rijdt vier verschillende routes: Mandas-Arbatax, Macomer-Bosa Marina, Sassari-Palau en Isili-Sorgono. Een van de beste manieren om Sardinie te ontdekken. Let op: deze treinen rijden enkel in het hoogseizoen. Meer info op de website

Waterpark

Sardinië kent meerdere waterparken. In het noordoosten vind je Aquadream (Baia Sardinia, klein park vooral leuk voor gezinnen met kleine kinderen), in het noordwesten Water Paradise (Port Torres) en het mooi gelegen Aqua Fantasy(Trinita d'Agultu e Vignola) en in het zuiden Blufan (Sarroch, Cagliari, mooie glijbanen en een golfslagbad) en Diverland (Quartucciu, Cagliari, veel glijbanen maar let op vooral voor oudere kinderen vanaf 1.50 cm). Bij Alghero ligt in zee Splash Aquapark (het strand van Maria Pia). In al deze parken vind je tal van waterglijbanen en zwembaden, waar het op een warme dag prima vertoeven is. De parken zijn doorgaans geopend van juni tot en met september. Houd er rekening mee dat het bij sommige parken gebruikelijk is om tijdens het zwemmen een badmuts te dragen en dat er eisen zijn m.b.t. een minimale lengte voor de diverse attracties en glijbanen, anders dan in Nederland (goed om dit vooraf te checken om teleurstellingen te voorkomen.

Naar het strand

Het eiland biedt voor ieder wat wils op het gebied van stranden. In het noorden vind je met name uitgestrekte zandstranden, terwijl deze in het zuiden wat overzichtelijker zijn en vaak liggen in een baai. Door die ligging is het water wat ondieper en dus geschikter voor kleine kinderen. Lees op onze website meer over de stranden van Sardinië.

Sardegna in miniatura 

Dit pretpark is het Madurodam van Sardinie. Op een oppervlakte van 30.000m2 passeren hier alle bekende attracties de revue. Daarnaast kun je wandelen door de botanische tuin, het dinosauruspark en het planetarium bezoeken of een boottocht maken met een elektrisch aangedreven boot. Het park is bijna het gehele jaar geopend (alleen gesloten van medio januari tot medio februari), waardoor Sardegna in Miniatura het ook buiten het hoogseizoen een goede optie is om met kinderen naartoe te gaan.

Parco Avventura Le Ragnatele

Een mooi klimpark voor alle leeftijden gelegen bij het natuurpark van Porto Conte, op ca. 7 km van Alghero, niet ver van het beroemde strand van La Bombarde. Het park heeft 8 verschillende routes met verschillende moeilijkheidsniveaus, rood, groen, geel en groen plus voor volwassenen (armhoogte vanaf 145cm.; oranje, blauw, rood en roze voor kinderen (armhoogte van 120 cm). Er is ook een BBQ area, een bar, toilet en speeltuintje aanwezig. Van juni tot eind september is het park dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

Sardinië dolfijnen spotten en snorkelen

Leerzame en leuke trip ook voor kinderen (v.a. 2/3 jaar), te maken vanuit de haven van Alghero met Progetto Natura. Onder begeleiding van zeebiologen, die van alles kunnen vertellen over het gedrag van dolfijnen maar ook over allerlei andere waterdieren. De eerste uren van de tocht worden dolfijnen gespot (geen garantie maar de kans ligt op 80%), in het 2e gedeelte is er gelegenheid om te zwemmen in het heldere water van Sardinie en te snorkelen, ook met aanwijzingen van een gids. Inclusief een snack en een aperitief. Geen dolfijn gespot, geen nood, een link om foto’s te downloaden die Progetto zelf heeft gemaakt krijgt u mee als souvenir. Mogelijk van juni tot oktober, prijs volwassenen € 37 – kinderen tot 12 jr. € 25.

Snorkelen bij eilandje Tavolara

Tavolara is een onbewoond eilandje voor de kust van Sardinie, ter hoogte van Porto San Paolo, aan de noordoostkant van het eiland bij Olbia. Het is een van de beste plekken op Sardinie om te snorkelen, een activiteit die ook voor kinderen gemakkelijk te doen is. Tavolara is met een ferryboot te bereiken vanuit resp. Porto San Paolo (het kortste traject, ca. 20 minuten), vanuit Olbia (ca. 1 uur) en vanuit Golfo Aranci (ca. 1,5 uur). Je kunt natuurlijk ook zelf een bootje huren of een kayak (met oudere kinderen), bijvoorbeeld hier of hier. Het noordelijke deel van het eiland is niet toegankelijk, dit is militair terrein. Het andere gedeelte is voor toeristen en biedt een fijn strand, kristalhelder water en een klein restaurantje/barretje. Het eiland is een beschermd natuurgebied, er kunnen ook excursies worden gemaakt o.b.v. een gids naar de top. Kinderen èn volwassenen kunnen een wandeling maken over een gedeelte van het eiland (Spalmatore di terra), via een uitgezette trail, die begint bij het informatiepunt. Het pad is afgezet met hekjes en er staan kleurrijke informatieborden waarmee je meer kunt leren over het leven en de natuur op het eiland. Een heerlijke dagbestemming! 

Zin in een vakantie met kinderen naar Sardinië? Wij adviseren graag, neem vrijblijvend contact (sardinie@tritt.nl) met ons op voor meer informatie en passende suggesties. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044