Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Nederlandse wijn in Toscane

Uniek wijnlandgoed in Nederlandse handen.

Toscane staat bekend om zijn typisch Italiaanse wijnen. Maar in de groene heuvels even buiten het plaatsje Riparbella wordt al 15 jaar Italiaanse wijn gemaakt met een Nederlands tintje.

Nederlandse wijn in Toscane

Wijnlandgoed Caiarossa
Wijnlandgoed Caiarossa is eigendom van de Nederlander Eric Albada Jelgersma, die ook in Frankrijk een aantal wijndomeinen bezit. In een heerlijk rustige omgeving met een geweldig panoramisch uitzicht op de Etruskische kust wordt hier een werkelijke topwijn geproduceerd: Caiarossa.

Karakteristieke wijn
De druiven groeien bij dit domein op een kalkrijke kleibodem, die de wijn zijn karakteristieke smaak geeft. Caiarossa is een mix van verschillende rassen, waaronder Cabernet Franc, Merlot, de typisch Toscaanse Sangoivese en Cabernet Sauvignon. De wijn is er in ‘rosso’ en ‘bianco’, voor mensen die oog hebben voor natuur en een goede wijn op waarde weten te schatten.

De druiven worden op Caiarossa met de hand geplukt, tussen eind augustus en eind november. Gedurende het hele jaar op dinsdag en vrijdag kunnen bezoekers het productieproces en de kelders van Caiarossa bezoeken en met een uitgebreide Nederlandstalige  rondleiding, gevolgd door een wijnproeverij, deze fantastische plek ontdekken. Uiteraard kunt u na het proeven gelijk een aantal flessen aanschaffen.

Verblijven in Toscane
Rondom Caiarossa biedt Tritt - Case in Toscane diverse accommodaties aan, zoals het nabijgelegen Casa al Pino of Agriresidence Vista Mare. Een bezoek aan Caiarossa is bovendien in een handomdraai voor u geregeld. Als promotie is de eerste fles gratis

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044